101 brev

101 brev

Skriv en recension
I Emerich Roths källare finns tiotusentals brev. De är skrivna av ungdomar efter att ha lyssnat på hans föreläsning om hur han lyckades överleva Förintelsen....

149.00 kr

20 i lager

I Emerich Roths källare finns tiotusentals brev. De är skrivna av ungdomar efter att ha lyssnat på hans föreläsning om hur han lyckades överleva Förintelsen. I den här boken hittar du 101 av dessa brev från 30 år av föreläsande. Brev som väcker eftertanke. Brev som inger hopp. Brev som kan inspirera fler att engagera sig mot våld och rasism. Så att vi för Emerichs berättelse vidare. Så att vi aldrig glömmer.

Utöver ungdomarnas brev innehåller boken också Emerichs egna berättelser, intervjuer med före detta värstingar och reflektionsfrågor att jobba med i skolan eller för egna funderingar.

”101 brev är en mycket angelägen och pedagogiskt väl upplagd bok som säkert kan bidra till att förebygga den nationalism som vi idag tyvärr ser på många håll både i vårt land och i många andra länder.”
Lektör Marianne Petrén, BTJ-häfte nr 4 2021.

Författare: Emerich Roth
ISBN: 9789178853595
Bandtyp: Hårdinbunden med 176 sidor
Provläsning: 101 brev
Passar åldern: Unga vuxna


ISBN: 9789178853595
  • Order packas nästkommande vardag.
  • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
  • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

1 recension av 101 brev

  1. Lektör Marianne Petrén

    101 brev är en mycket angelägen och pedagogiskt väl upplagd bok som säkert kan bidra till att förebygga den nationalism som vi idag tyvärr ser på många håll både i vårt land och i många andra länder.

    Lektör Marianne Petrén, BTJ-häfte nr 4 2021.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.