Köpvillkor

Idus förlag är ett bokförlag där vi både ger ut böcker och hjälper egenutgivare med de delar i processen som de önskar. Idus förlag äger också Visto förlag (instegsförlag, hybridmodell) och Stellar förlag. Vi hjälper också egenutgivare att ge ut sin egen bok.

Vi erbjuder då hjälp med tryckning med även sättning, design och försäljning om så önskas.

ADRESS:
Idus Förlag AB, Göteborgsvägen 3A, 443 30 Lerum | info@idusforlag.se | ulrika@idusforlag.se
Telefon: 031 – 762 08 99 | 0708-62 73 28
Org.nr: 556870-6864
Öppettider. Vardagar 8.00- 16.00. Lunch 12.00 -13.00.

Information om beställning

När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkterna, priser, fakturerings- och leveransadress. Är något fel i beställningen bör du omedelbart kontakta oss via e-post order@idusforlag.se

Du måste vara 18 år eller har målsmans godkännande vid beställning.

Information om leveranstider

Alla varor skickas mot faktura med post eller till utlämningsställe (vid större paket). Alla ordrar packas nästkommande vardag. B-post tar normalt 3-5 dagar.

OBS! Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter. Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) så kontaktar du oss direkt på e-postadress order@idusforlag.se Vid försenad leverans har du alltid rätt att häva ditt köp. Risken för inhandlade varor övergår till köparen när leveransen görs.

Information om priser

Vi reserverar oss för eventuella prisförändringar från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information eller andra ej förutsäg bara orsaker, och förbehåller oss rätten att justera priset. Alla priser i butiken anges i SEK (svenska kronor) och alla priser visas både med och utan moms (6%).

Information om frakt

Böcker skickas i första hand med posten. Leveranstid 3-5 vardagar. Fraktkostnad 62 kr inkl moms.

Vid större paket, mer än 2 kg eller fler än 4 böcker, skickas de istället till DHL Servicepoint. Fraktkostnad 89 kr inkl moms.

Vid större paket, mer än 2 kg eller fler än 4 böcker, som levereras till företag, skickas de med DHL och körs ut till ditt företag och frakten blir 89 kr. Leveranstid 2 vardagar. Du ser detta i din orderöversikt.

Som företag kan du alltid välja fraktalternativ 89 kr för att få utkörning via DHL.

Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) så kontaktar du oss direkt på order@idusforlag.se

Vid delad leverans tillkommer en extra fraktavgift.

Eventuell transportskada anmäls till det utlämningsställe där du hämtat ut varorna. Om du upptäcker skadan då du kommit hem tar du med hela paketet (varor och emballage) till Transportören X för en skadeanmälan.

Information om retur

Om du önskar returnera din beställning, vänligen kontakta order@idusforlag.se för information. Om du ångrar ditt köp är det du själv som står för returfrakten. Vid fel på varan står vi för returfrakten. 

Information om betalningssätt

Alla ordrar skickas mot faktura med betalningstid 15 dagar. Fakturan skickas tillsammans med dina varor om du inte angett separat fakturaadress.

Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag. Fakturan är ditt kvitto.

Lagring av personuppgifter

Idus förlag behöver spara och behandla personuppgifter om dig, så som namn, personnumer, adress och e-post. Syftet med en sådan behandling är för att kunna utföra din beställning.

Vi har fått dina uppgifter från din inmatning vid beställning. Vi tillämpar vid var tid gällande integritetslagstiftning vid all behandling av personuppgifter.

De personuppgifter vi behandlar om dig delas med vår distributör. Vi kan även komma att dela dina personuppgifter med en tredje part, förutsatt att vi är skyldiga att göra så enligt lag.

Du har rätt att kontakta oss om du vill ha ut information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av  dina uppgifter. Detta gör du enklast genom att kontakta oss på order@idusforlag.se. Du når vårt dataskyddsombud på samma adress. Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen.