Anna Bogren

Förlagskoordinator

I sin roll som koordinator jobbar Anna både redaktionellt och inom marknad. Som redaktör stöttar Anna våra författare i redigering av manus, och hennes litteraturvetenskapliga bakgrund kommer även till sin rätt vid utskick till press, recensenter och marknadsföring i våra olika kanaler.

Elisabeth Grunditz

Vd

I sin roll som vd har Elisabeth ett ansvar för att skapa rätt förutsättningar för Idus att hjälpa författare att nå ut med sina berättelser. Hon jobbar med marknadsföring, sälj och kontakter med förlagets samarbetspartner. Tidigare har Elisabeth jobbat som pr-konsult och kommunikatör.

Emelie Bohman

Grafisk formgivare

I sin roll som grafisk formgivare jobbar Emelie med att designa omslag samt sätta och formge inlagor. Emelie är utbildad inom grafisk design och har en bakgrund med digitalt skapande i alla dess former.

Hannah Hermansson

Förlagskoordinator

I sin roll som koordinator jobbar Hannah med författarservice, fakturering och övergripande administration kring våra böcker. Med gedigen erfarenhet inom service och en akademisk bakgrund inom kommunikation och medieteknik kombinerar hon praktisk expertis med teoretisk kunskap för att svara på frågor och hjälpa våra böcker ut i världen.

Johanna Zetterström

Projektledare och kommunikatör

I sin roll som projektledare och kommunikatör jobbar Johanna med konceptutgivning och kommunikation med särskild kunskap inom pedagogik. Johanna är lärare i grunden och har tidigare varit redaktör för digitala läromedel, skrivit skolmaterial och skapat webbutbildningar.

Matilda Olsson

Redaktör

I sin roll som redaktör läser Matilda manus och jobbar nära författaren för att få texten att nå dess högsta potential. Matilda gör också första kapitel-analyser och lektörsutlåtanden. Hon är utbildad redaktör men har även studerat kulturvetenskap och genusvetenskap.

Mattias Norén

Grafisk formgivare

I sin roll som grafisk formgivare jobbar Mattias med att designa omslag samt sätta och formge inlagor. Mattias har mångårig erfarenhet av att skapa framgångsrika omslag för både skivor och böcker. Han tar med sitt konstnärliga sinne sig gärna an allt från fantasty och deckare till kokböcker.

Ulrika Slottner

Förläggare

I sin roll som förläggare jobbar Ulrika med att läsa manus och anta böcker utifrån förlagets utgivningsinriktning. Ulrika grundade Idus förlag 2011 och var vd fram till 2022. Hon har lång erfarenhet av branschen. Tidigare jobbade hon som IT-konsult och projektledare.

Sandra Stridh Mossberg

Grafisk formgivare

I sin roll som grafisk formgivare jobbar Sandra med att designa omslag samt sätta och formge inlagor. Sandra är utbildad grafiker och hennes arbete präglas av både kreativitet och struktur med författarens perspektiv som utgångspunkt.

Åsa Norén

Säljansvarig

I sin roll som säljansvarig ansvarar Åsa för kontakten med både nya och gamla återförsäljare. Hon jobbar också med rådgivning, kampanjer och events. Åsa har tidigare drivit eget företag där hon bedrev kursverksamhet och rådgivning.