Malin Appeltofft

Logg från Östra

Malin Appeltofft

Logg från Östra

Skriv en recension
Tonårens sökande efter identitet och kärlek under ett 80-tal utan metoo. Hon tyckte att jag hade sett bra ut på film. Så nu ville hon...

169.00 kr

591 i lager

Tonårens sökande efter identitet och kärlek under ett 80-tal utan metoo.

Hon tyckte att jag hade sett bra ut på film. Så nu ville hon att jag skulle vara med mer.

Jag tackade ja såklart och vi har filmat lite redan ikväll på ungdomsgården och i tunnelbanan. Jag är bara statist så det är inget märkvärdigt men hon frågade om jag ville läsa in några speakers till filmen. Det ska nämligen vara en röst som läser ur en dagbok om hur kär hon är i en av killarna i bandet.

Jag tackade ja. Jag kan relatera.

Det kändes som om det var taget ur mitt liv.

När Malena börjar gymnasiet 1986 kastas hon in i en ny tillvaro där hon tvingas navigera i de stormiga vatten som utgör tiden mellan barndom och vuxenblivande.

I dagboksform får vi följa Malenas sökande efter sin identitet och upptäcktsfärd i kärlek, vänskap och sexualitet. Och trots att mycket är bra och roligt under gymnasietiden kan Malena inte låta bli att undra hur man kan vara lycklig när man vet att allt bra någon gång tar slut och att det enda som återstår då är ett efteråt.

Författare: Malin Appeltofft
ISBN: 9789178859665
Bandtyp: Hårda pärmar, 204 sidor
ProvläsningLogg från Östra
Passar åldern: Unga vuxna


Lärarhandledning: Ladda ner
Pressmaterial omslagsbild: 9789178859665
Pressmaterial författarbild: 
Malin Appeltofft

Författare: Malin Appeltofft
ISBN: 9789178859665
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

1 recension av Logg från Östra

 1. sarasbokhyllor

  Identitetssökande och -skapande. Gymnasietiden. Familj och vänner. Kassettband, Trackslistan och Heta linjen. Hemmasydda kläder, Graningekängor och strumpbyxor med tunn rand på baksidan. Hårsprej, Hubba Bubba och centralprov.
  Skinheads och nazistklotter. Kärlek, hångel och fest. Musik och spelningar.

  En del företeelser är allmängiltiga och andra är tidstypiska. Jag uppskattar verkligen att läsa en nyskriven bok som utspelar sig på 80-talet. Jag tror också att de som är unga nu kan tycka att det är kul. Känslan av att vara tonåring kommer de hur som helst att kunna känna igen sig i.

  Språket är precis så som jag gillar. Det är välskrivet och humor letar sig in. Jag älskar just det även om jag har lite svårt att förklara exakt vad jag menar. Jag är också svag för den här typen av böcker om unga vuxna. Malena funderar över kärleken, sin vikt och sin person. Hon tar upp politik, jämför sina föräldrar med andras och funderar över hur olika liv hon och klasskompisarna har vad gäller pengar. Jag saknar ibland en större problematisering kring dessa ämnen men förstår att det troligtvis skulle bli för pekpinneaktigt för målgruppen och dessutom nog inte passa in i en dagbok.

  Boken är skriven i dagboksform, eller logg som Malena kallar det. Vi får små nerslag här och var i hennes liv. Det fragmentariska gör att det blir väldigt dagbokslikt.

  Mina varmaste rekommendationer. Boken passar både er som vill få en nostalgitripp och er som är unga nu.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.