Maja Bergman Lindberg

Det som krävs

Maja Bergman Lindberg

Det som krävs

Skriv en recension
Hedda ska byta gymnasieskola, trots att det bara är en termin kvar till studenten. Förväntningarna är låga - bara hon slipper spendera alla raster ensam på skoltoaletten så är hon nöjd. Men redan första dagen hamnar Hedda bredvid Leo, som har hur många vänner som helst och ändå pratar med henne. Andra dagen får hon kontakt med några tjejer och de verkar inte heller ha något emot hennes sällskap. Hade de fortfarande känt så om de visste den riktiga orsaken till att Hedda bytte skola?

179.00 kr

798 i lager

Att ljuga var absolut onödigt. Men å andra sidan ligger Leos arm f­ortfarande kvar över min stolsrygg, och tjejerna fortsätter att ställa frågor och le mot mig. Det kanske var helt rätt beslut trots allt. En liten lögn för att fortsätta hålla dörren öppen.

Hedda ska byta gymnasieskola, trots att det bara är en termin kvar till studenten. Förväntningarna är låga – bara hon slipper spendera alla raster ensam på skoltoaletten så är hon nöjd. Men redan första dagen hamnar Hedda bredvid Leo, som har hur många vänner som helst och ändå pratar med henne. Andra dagen får hon kontakt med några tjejer och de verkar inte heller ha något emot hennes sällskap.

Hade de fortfarande känt så om de visste den riktiga orsaken till att Hedda bytte skola? Kommer de tycka att hon är negativ eller tråkig? Eller ännu värre, att hon inte borde få vara med … Av rädsla för att h­istorien ska upprepa sig börjar Hedda spela ett riskfyllt spel, och flera i klassen blir snart varse om det. Vissa vill henne väl, medan andra vill avslöja henne till varje pris.

Det som krävs är en tänkvärd berättelse om kraften i att vilja hitta s­amhörighet som ung. Om den svåra balansgången mellan att passa in och vara genuin, och det fina i att försöka förstå och förlåta.

 

Författare: Maja Bergman Lindberg

Författare: Maja Bergman Lindberg
ISBN: 9789180732932
Bandtyp:

Mjuka pärmar


Provläsning: Det som krävs
Passar åldern: Unga vuxna
Antal sidor:

266

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.350 kg

3 recensioner av Det som krävs

 1. Ebba

  Så välskriven och spännande bok! Kunde inte sluta läsa!

 2. Carolin

  WOW vilken bok. Började läsa och fastnade direkt, kunde inte sluta läsa och samma kväll var boken utslätat. Maja är en fantastisk författare och jag vill uppmana alla till att
  läsa denna boken. Satt med både spända känslor, glada känslor och ledsna känslor på samma gång❤️ underbart jobb med denna boken och hoppas få läsa mer från Maja framöver

 3. Carro

  Maja har gjort det igen!
  Det är en gripande berättelse som utspelar sig under gymnasietiden bland kompisar, killar och familjemedlemmar. Bland problem, vänskap, frustration och kärlek. Det som krävs, handlar om att hitta styrkan inom sig till att vara precis den man är. Varför krångla till det?

  Missa heller inte hennes debutroman Klarar allt.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.