Saga från ett skogsbryn – Återväxt

Saga från ett skogsbryn – Återväxt

”Där allt är förött ska en dag något sällsamt växa.” Ur Börje S’s efterlämnade anteckningar. DET ÄR ÅR NOLL. Vår kulturepok är lagd i aska....

159.00 kr

42 i lager

”Där allt är förött ska en dag något sällsamt växa.” Ur Börje S’s efterlämnade anteckningar.

DET ÄR ÅR NOLL. Vår kulturepok är lagd i aska. Den ofrivillige upphovsmannen till förödelsen, en Börje S, har flytt till skogs tillsammans med sin fru och en skara barn. De tvingas in i en Robinson Crusoe-artad tillvaro en där den outforskade ön är livet efter katastrofen i sig självt. Förvisso hade deras utsikter tett sig ljusare om Börje S inte lidit av naturfobi.

Jämsides med den berättelsen vistas vi i en värld lite längre fram i tiden. Dess lika färgstarka som brokiga folk lever efter enkla tänkesätt kanske av en sort som kan vinna ett allt större gillande med tanke på tiderna som råder då detta skrivs. Ett av tänkesätten: ”Fråga naturen vad den vill och hjälp den på traven.”

”Saga från ett skogsbryn Återväxt” är inte en dystopi snarare en mystopi. Livsvarm och humorfylld väcker den fram vad titeln utlovar: hopp och tillförsikt.

Martin Bärjed är f.d. journalist med uppdrag Värmlands landsbygd; i dag är han legitimerad psykolog. Han påstår att: ”Orörd skog är det orörda ini.” Samt att han av samma anledning skrivit ”Saga från ett skogsbryn”.

Författare: Martin Bärjed
ISBN: 9789178852178
Bandtyp: Hårdinbunden med skyddsomslag och 280 sidor
Provläsning: Återväxt


Pressmaterial omslagsbild: 9789178852178
Pressmaterial författarbild:
Martin Bärjed    

ISBN: 9789178852178
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

1 recension av Saga från ett skogsbryn – Återväxt

 1. Värmlands Folkblad 200624

  Högaktuella tankevindlingar med Martin Bärjed

  Den avslutande delen i Martin Bärjeds trilogi om ’Värmelandet’ i framtiden, efter katastrofen som slår ut civilisationen, har ideologisk riktning och knyter snyggt ihop lösa trådar. Jag har tidigare kallat serien skogsfantasy och dystopi, men i lanseringen av tredje boken används istället den kreativa benämningen mystopi (…)
  Naturskildringarna är enkla på ytan men har en stark inneboende livsbejakelse. Resonemangen leder till exempel fram till att kärlek är universums drivkraft och första princip (…)
  Styrkan i hans stil ligger dock liksom tidigare i karaktärsskildringarna och de vackra formuleringarna han knyter till huvudpersonernas känslor och upplevelser, som: ’Räckte för Axel att öppna sig så: kändes som om bröstet stod vidöppet och att saker ven ut ur det och hela han med det.’ (…)
  Tilltron till naturen och dess strävan efter liv överskuggar allt annat.

  (Recensionen saknade betygssiffra varför stjärnmärkningen är ungefärlig.)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789178852178 Kategorier: , Tag: