En varm och rapp vardagsberättelse om karaktärer som du garanterat känner igen.
En pandemi vänder upp och ner på tillvaron och det mesta ska ske på distans. Det blir en utmaning, men det dyker även upp oväntade möjligheter.
Anders, ensamstående tvåbarnspappa, stortrivs med att få mer tid över både för sig själv och barnen. Den tilldragande Mimmi får honom att öppna upp sig. Men vem är hon egentligen? Och är han redo för en relation?
Annika, nybliven chef, brottas med det dåliga samvetet att inte räcka till för medarbetarna på distans. När sedan hennes gamla pappa blir sjuk ställs allt på sin spets. Orkar hon fortsätta som chef?
Jenny, den duktiga tjejen som vill ha kontroll på tillvaron, trivs inte alls med att ha ett hemmakontor i sin prydliga lägenhet. Kollegan David dyker upp och finns där när det känns svajigt hemma med Emil. Men vad vill hon egentligen med sitt liv?
Martina, en nyanställd ung ekonom, är partyprinsessan som inte räknat med att hennes nya jobb ska innebära att sitta ensam hemma i sin lilla enrummare och arbeta. Vågar hon bryta upp för en dröm om att leva livet?
Livet på distans är en feelgood-roman och en fristående uppföljare till romanen Värket. Här får vi återse några av personerna och följa hur deras liv förändras när de tvingas ställa om till hemmakontor och leva livet på distans
”En varm och rapp vardagsberättelse om karaktärer som du garanterat känner igen och som är lätta att tycka om.”
AGNETA NORRGÅRD, boktipsare P4 Västernorrland
”En fin roman om livet som det är medan det pågår och en extra krydda är den lokala anknytningen som vi Uppsalabor får, fint beskrivet och trovärdigt!”
Lotta boktok
Pressmaterial omslagsbild: 9789178858408
Pressmaterial författarbild: Katarina Lundholm
Marias bokhylla –
3,5/5
När en pandemi kommer och vänder upp och ner på tillvaron hos många, blir det en utmaning att få livet att fungera när det mesta ska göras på distans. Problem men också möjligheter dyker upp för Anders, Annika, Jenny och Martina som alla har olika yrkesroller, livssituationer och personligheter.
Pandemilitteratur, kan det vara en genre som kommit efter covid-19? I så fall passar Livet på distans perfekt in på det. Boken är en fristående fortsättning på Värket och fungerar alldeles utmärkt att läsa utan att ha läst första delen.
Jag tycker om den variation på människor vi får följa i varsina kapitel och tycker väldigt mycket om att en av dem är en man. Alla har sina egna problem, sin egen livshistoria och sitt eget sätt att se på det här med att arbeta hemifrån. Anders är nöjd med det medan Martina tycker att det är jättejobbigt att sitta hemma i enrummaren. Jenny måste dela hemmakontor med sin sambo och det fungerar inte alls medan Annika inte känner att hon räcker till som chef när hennes medarbetare är på distans.
Språket är bra och boken flyter på ett fint sätt. Det är både roligt och spännande att se var allting hamnar. Katarina Lundholm gör ett bra jobb med att få det att kännas trovärdigt och ändå få ett ljus att spridas i den mörka tillvaron som är en pandemi. Jag uppskattar att kapitlen är tydligt uppmärkta med karaktärernas namn så att det är lätt att minnas vem det är som är i fokus just där och då, och jag tycker också om att karaktärerna ibland hoppar in i varandras kapitel. Det är ju så det är, att arbeta på samma ställe och känna varandra. Jag uppskattar också att boken är uppdelad i årstider med tydliga delmarkeringar, så att man förstår på ett bra sätt att tid har gått.