Anders Garpelin

Bortvald som barn

Anders Garpelin

Bortvald som barn

Skriv en recension
Den lilla flickan Karin lever i trygghet på gården med sin m­ormor och morfar. Samtidigt finns bandet till föräldrarna och syskonen inne i samhället. Frågan om, och i så fall när, hon ska flytta till f­amiljen skapar en osäkerhet som skaver och tär på Karin.

169.00 kr

465 i lager

”Karin har ständigt fått höra hur det varit för trångt hemma hos er. Hur tror du att det då kändes när lillasyster föddes. Hon kan ha förstått det som att det då plötsligt fanns plats för lillasyster, en plats som hon kan ha uppfattat rätteligen borde ha varit menad för henne. / … / Kan du förstå att hon knappast kan ha uppfattat det som något annat än att hon ständigt blivit bortvald. Sanna mina ord! Det här är allvar Frida! Den här känslan riskerar hon att få bära med sig hela livet.”

Den lilla flickan Karin lever i trygghet på gården med sin m­ormor och morfar. Samtidigt finns bandet till föräldrarna och syskonen inne i samhället. Frågan om, och i så fall när, hon ska flytta till f­amiljen skapar en osäkerhet som skaver och tär på Karin. Handlingen g­enomsyras av upplevelser och förväntningar kopplade till relationer och e­motioner samt hur känslor av otrygghet, svek och utsatthet kan r­esultera i b­ristande självkänsla och sviktande tillit.

 

Författare: Anders Garpelin

Författare: Anders Garpelin
ISBN: 9789180734226
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: Bortvald som barn
Antal sidor:

152

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.260 kg

1 recension av Bortvald som barn

 1. Tina Hellblom-Thibblin

  En läsvärd och tankeväckande skildring om hur ett barn kan uppfatta och förstå det som sker i mötet med sina nära. Berättelsen inleds med en fin skildring om Filbunken.
  Genom att beskriva ”det lilla” och unika öppnar författaren perspektiv till mer generella, allmänmänskliga och existentiella fenomen – eller för att helt enkelt spegla känslor kopplade till något konkret och förnimbart, som blir minnen att återvända till.
  Känslobärande situationer gestaltas och väcker tankar också om vår tid, där väntan och framtidshopp framstår som centrala och hur tidigare upplevelser, relationer och förväntningar har betydelse för känslor som trygghet, svek, förtvivlan och utanförskap.
  Författaren har också skapat fina miljöskildringar som är förankrade i verkligheten.
  Förhoppningsvis kommer en uppföljning!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.