Jenny Tapper

Tallblod

Jenny Tapper

Tallblod

Skriv en recension
En skugglik varelse på jakt efter en familj. Sommarlovet är bara några dagar bort när något mörkt flyttar in i Myrans hem. Myrans pappa beter...

149.00 kr

549 i lager

En skugglik varelse på jakt efter en familj.

Sommarlovet är bara några dagar bort när något mörkt flyttar in i Myrans hem. Myrans pappa beter sig underligt och plötsligt en dag är han borta. Myran börjar höra viskningar från dungen bakom huset och en brännande saliv väller upp i munnen utan anledning. Något är på väg att hända med henne.  När en skugglik varelse försöker ta sig in i huset genom källaren kommer pappa tillbaka från ingenstans. Han tvingar med sig Myran och lillasyster Mio ut till en skog de aldrig förut har varit i. Eller har de det? Människorna som bor i skogen säger att de är glada över att Myran och Mio äntligen har kommit hem.

Någon som inte är glad över att de är tillbaka är den skugglika varelsen. Mio är i stor fara och Myran inser att det bara är hon som kan skydda sin syster.

Författare: Jenny Tapper

Författare: Jenny Tapper
ISBN: 9789178859320
Bandtyp:

Danskt band


Provläsning: Tallblod
Passar åldern: 12–15
Antal sidor:

193

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.264 kg

2 recensioner av Tallblod

 1. Nellie

  Så himla bra och spännande bok! Håller på att läsa den för en andra gång.
  Att få följa Myrans tankar och känslor om hennes riktiga liv i skogen och få se hur hon utvecklas som karaktär är så himla roligt. Myran har så mycket kraft i sig som jag bara längtar efter att få ta del utav! Tallblod är en superbra tonårs-fantasy-skräck-bok som passar alla. Så bra skriven av fina Jenny!

 2. Marias bokhylla

  3,5/5

  Myrans pappa beter sig underligt och en dag försvinner han. Hennes lillasyster Mio pratar om att de måste hem till skogen och Myran börjar höra röster. När en skugglik varelse försöker ta sig in i deras hus, kommer pappa tillbaka för att ta med Myran och Mio till en skog de aldrig har sett förut. Eller har de kanske gjort det ändå? Den skugglika varelsen är inte glad över att de är tillbaka. Mio är i fara och det är bara Myran som kan skydda henne från det onda. Det här sommarlovet blir verkligen inte som Myran har tänkt sig.

  Tallblod är en fantasy med mysrysarkänsla, med målgruppen 12–15-åringar. Den fungerar dock även såklart för äldre läsare, och jag skulle också kunna tänka mig att jag hade tyckt om den även som lite yngre. Så jag skulle säga att läsåldern passar från ca 10 och uppåt, beroende på läsaren. Dock ska det då läggas till att jag var (läs: är) en otroligt lättskrämd läsare och hade som barn tyckt att den här var lääääskig. Idag är den som sagt mer mysryslig men obehaget ligger kvar även såhär i efterhand när jag tänker tillbaka på boken.

  Jag tycker om grundidén med den här boken och gillar också Myra som huvudperson. Hon är modig när hon måste, inte för att hon vill utsätta sig för fara. Hon bryr sig om sin familj och vänner och hon är också väldigt rimligt skeptisk till det hon får veta. Och förbannad. Det skulle jag också ha varit.

  Språket är bra och passar målgruppens ålder på ett bra sätt. Textstorleken är som en vanlig skönlitterär bok, så om man ska läsa den på egen hand och vara yngre än målgruppen bör man vara läsvan men det är ju inget hinder.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.