Charlotta Wickman

Häxdottern

Charlotta Wickman

Häxdottern

Skriv en recension
Alva kastas tillbaka till tiden då kvinnor brändes på bål, och besöker underjordens monster. Alva är ensam, riktigt ensam. Hennes pappa dog när hon var...

179.00 kr

793 i lager

Alva kastas tillbaka till tiden då kvinnor brändes på bål, och besöker underjordens monster.

Alva är ensam, riktigt ensam. Hennes pappa dog när hon var liten och hon blir ständigt plågad av sina klasskompisar. Kanske blir ensamheten än mer påtaglig då hennes syster Felicia har så många kompisar. Alla säger att Alva är konstig. Kanske är det så också. Hon har nämligen börjat se saker som ingen annan verkar se.

En dag förändras Alvas tillvaro drastiskt. Vincent börjar i hennes klass och under den årliga skattjakten inser hon att hon inte är den enda som verkar se konstiga saker. En märklig varelse har letat sig in i deras värld från ett mörkt och väl dolt förflutet …

Alva tvingas nu ut på sin livs mest omvälvande resa. Hon kastas tillbaka till tiden då kvinnor brändes på bål, och besöker underjordens monster. Men den mörkaste resan visar sig vara den hon gör i sig själv – vem är hon egentligen?

Författare: Charlotta Wickman
ISBN: 9789178859368
Bandtyp: Hårda pärmar, 246 sidor
Provläsning: Häxdottern
Passar åldern: 12–15 år


Pressmaterial omslagsbild: 9789178859368
Pressmaterial författarbild:
Charlotta Wickman 

 

Författare: Charlotta Wickman
ISBN: 9789178859368
  • Order packas nästkommande vardag.
  • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
  • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

1 recension av Häxdottern

  1. Marias bokhylla

    Alva är ensam. De andra i klassen tycker att hon är konstig och plågar henne. Pappa dog när hon var liten och hennes syster har väldigt många kompisar. Dessutom börjar hon se saker som andra inte verkar se. Så kanske är hon konstig ändå. Så en dag börjar Vincent i hennes klass och han vill prata med henne, vill vara med henne. Henne. Under den årliga skattjakten som skolan håller i vill han vara hennes lagkamrat och det verkar som om han också ser de här konstiga sakerna. Men plötsligt försvinner Vincent och Alva måste ge sig ut på ett äventyr som hon inte alls var beredd på, bara för att överleva. För vem är den där varelsen som verkar ha kommit tillbaka, vad vill han med Alva och varför verkar ingenting hon vet om sig själv stämma?

    Häxdottern är spännande, läskig, obehaglig och läsvärd och precis den typen av bok som jag hade slukat om jag hade varit i målgruppens ålder (okej, jag var ganska fast även som 35-åring). Massa övernaturlighet, otäcka varelser, personer som inte är vare sig vad eller vem de utgett sig för att vara. Och mitt i allting står Alva. En ensam person som inte ens vet hälften om sig själv och som måste ge sig ut på en väldigt omvälvande resa. Jag gillar Alva, för även om hon är rädd, gör hon det som behövs för att skydda sin familj.

    Språket är bra och jag kan tänka mig att den även passar som högläsningsbok för lite modigare yngre barn i bokslukaråldern, men texten är i samma storlek som de flesta böcker som riktar sig mot äldre, så för att läsa på egen hand krävs läsvana (och ett modigt hjärta).

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789178859368 Kategorier: , , Taggar: