Malin Veronika Olsson

Av stjärnstoft är vi komna

Malin Veronika Olsson

Av stjärnstoft är vi komna

Skriv en recension
Hur stoppar man en naturkraft så brutal att den inte bara hotar jorden, utan allt liv i hela universum?  Inte ens jag, det artonåriga underbarnet...

169.00 kr

14 i lager

Hur stoppar man en naturkraft så brutal att den inte bara hotar jorden, utan allt liv i hela universum? 

Inte ens jag, det artonåriga underbarnet Veronica Harrington, kan svara på det. Däremot vet jag att år 2179 kan bli det sista i mänsklighetens historia. Våldsamma stormar skakar Mars med förödande konsekvenser, även på jorden. Hela solsystemet drabbas av oförklarliga naturkatastrofer. Inte oförklarliga för mig och mitt team, men för resten av världen, och när California Space Centers vidriga direktör vägrar ta hotet på allvar tvingas vi kämpa mot både honom och klockan.

Dessutom smyger sig den årliga höstbalen allt närmare, men jag vill inte gå dit. Hur ska jag kunna glädjas när världen rasar samman, både bokstavligen och för mig känslomässigt. Min pojkvän har ju bara ögon för en annan tjej. En före detta supermodell från Mars.

Av stjärnstoft är vi komna är en direkt fortsättning på Universums mörka hemlighet. En berättelse om vänskap, mod och gränslös kärlek.Provläsning
Av stjärnstoft är vi komna


Pressmaterial omslagsbild: 9789178851805
Pressmaterial författarbild: Malin Veronika Olsson

Författare: Malin Veronika Olsson
ISBN: 9789178851805
Bandtyp:

Mjuka pärmar


Antal sidor:

412

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

3 recensioner av Av stjärnstoft är vi komna

 1. Linda Andersson

  En mycket bra uppföljare till Universums mörka hemlighet.

 2. Marias bokhylla

  De våldsamma stormar som skakar Mars och den stora vulkanen Olympus Mons som verkar vara grunden till allt, påverkar även Jorden och resten av solsystemet. Däremot verkar inte alla ta det på allvar utan Veronica Harrington och resten av Kapten Porters besättning är de enda som aktivt försöker hitta en lösning. Problemet är bara att de motarbetas och att Veronica, oavsett sin underbarnsstatus, börjar få stora relationsproblem som grumlar hennes tankeverksamhet.

  Av stjärnstoft är vi komna är en direkt fortsättning i serien om Veronica Harrington där första boken heter Universums mörka hemlighet. Och jag rekommenderar att man läser böckerna i ordning, även om jag nog tycker att den här kan läsas fristående. Men man får så mycket mer med sig genom att ha läst första boken.

  Persongalleriet är lagom stort och även om det finns en hel del personer med, är de viktigaste de som finns runt Veronica Harrington. Jag tycker om att det är hon som får vara huvudperson och att hon, även om hon är ett underbarn, verkligen visar att hon inte är mindre osäker och naiv än många andra. Ibland (okej, ganska ofta faktiskt) vill jag ta tag i och skaka om henne för att få henne att vakna till sans lite grann. Det gäller förresten i stort sett alla av bokens karaktärer förutom Auriga som är så otroligt positiv att pessimisten i mig nästan skäms.

  Det är en lättläst science fiction-roman som flyter på bra i språk och handling. Jag tycker om att de alla stöter på mer eller mindre vardagliga problem även om det handlar om personer från alla delar av solsystemet. Om man inte är särskilt van vid sci-fi kan den här serien vara ett väldigt bra sätt att introducera sig till det. Själv brukar jag inte läsa särskilt mycket av den här genren men den här fungerar för mig. Antagligen för att jag inte tycker att Olsson krånglar till det så förbaskat när det gäller system, ny teknik och att berätta allt om varför just den här tidsrymden i rymden är så förbaskat speciell och ändå får vi ta del av allt med rymdresor och hur världen (universum) ser ut på ett bra sätt.

  Språket är bra och flyter på fint. Slutet är så spännande att det helt enkelt inte gick att lägga ifrån sig och det ska bli väldigt spännande att se vart vi ska ta vägen när det är dags att läsa bok tre i serien, I rättvisans skugga.

 3. Li Nolin

  Gillade du del ett? Då kommer du älska del två 🤩 Här får vi spänning, kärlek och bekymmer på en hög nivå! Vi får även lära känna Veronica och hennes kapten på ett djupare plan vilket jag gillar starkt. Något jag inte gillar är dock Ravu men det är nog tanken😅

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Fler böcker av Malin Veronika Olsson

01 /
Arrow_pink
01 /
Arrow_pink