Fyrvaktarens son och draken

Fyrvaktarens son och draken

Skriv en recension
Vinden är din bästa vän på Hanö.  Det är den som håller den mytomspunna ön i balans. Det är när den saknas som du behöver...

119.00 kr

50 i lager

Vinden är din bästa vän på Hanö.  Det är den som håller den mytomspunna ön i balans. Det är när den saknas som du behöver ta skydd. Om du inte dras till äventyret …

Om detta visste Carl Lindenius väldigt lite den blåsiga sensommardagen 1810 när han steg i land i Hanö hamn. Som son till den nya fyrvaktaren skulle ön bli hans hem. En plats full av möjligheter att studera fåglar, läsa böcker och njuta av att ha havet på alla sidor omkring sig. I jämförelse med Stockholm var det här paradiset för någon som Carl.

I samma hamn som Carl stiger i land, ligger halva brittiska flottan förankrad. Trots att de på papperet är i krig med Sverige är de där för att upprätta en handelsstation. Fast det som skulle vara ett enkelt rutinuppdrag har snabbt förbytts till något helt annat. Skepp har om nätterna sänkts under mystiska omständigheter.

Den unga befälhavaren John Ross söker febrilt efter logiska förklaringar, men ryktena tar snabbt fart kring att något mystiskt väckts till liv av britternas närvaro.

Under den vindstilla natt som den nybyggda fyren tas i drift hörs ett enormt bröl i närheten av fyren. Någon eller någonting har väldigt ont. Både Carl och den brittiska flottan ger sig ut för att leta, men med helt olika avsikter. Carl hinner först, men han kan inte tro det han möter. Han står öga mot öga med en skadad drake. Det är starten på ett äventyr som Hanö aldrig kommer att glömma. 

En berättelse om vänskap, kärlek och om att våga vara öppen för nya perspektiv i livet. En historia för alla de som älskar att tro på att det finns något mer än bara det vi kan se! 


Författare: Marcus Cato
Provläsning
: Fyrvaktarens son och draken
ISBN: 9789178850761
Bandtyp: Danskt band med 229 sidor

ISBN: 9789178850761
  • Order packas nästkommande vardag.
  • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
  • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

1 recension av Fyrvaktarens son och draken

  1. Vita

    En härlig läsning för både barn och vuxna som väver samman det mystiska med livets stora frågor. Med avstamp i den brittiska flottans tid på Hanö och legenden om draken skapar författaren en berättelse fylld av spännande händelseförlopp, oväntade vändningar, humor och allvar. Som läsare fick jag reflektera över livets olika nyanser och hur jag skulle ha agerat inför de val som karaktärerna i boken ställs. Miljöbeskrivningar av Hanö väcker lust att besöka den vilket jag gjorde och blev helt förtrollad av dess vackra natur. Rekommenderar varmt att läsa boken och besöka ön som en del av läsupplevelsen.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.