Portalernas värld

Portalernas värld

Skriv en recension
Blodet stänkte omkring henne och hennes ögon blixtrade. Vinden virvlade omkring henne, fortare och fortare och märkliga bilder syntes i skyn. Hon verkade höra saker...

189.00 kr

654 i lager

Blodet stänkte omkring henne och hennes ögon blixtrade. Vinden virvlade omkring henne, fortare och fortare och märkliga bilder syntes i skyn. Hon verkade höra saker Melanie inte hörde, för plötsligt slet hon upp händerna och tryckte mot tinningarna, samtidigt som hon skrek. Ett skri som ville slita lungorna med sig. En mörk stämma ekade över sjön.
”Tiden är inne.”
Kvinnan sjönk ner på knäna och andades hetsigt.
”Nej”, viskade hon. ”Nej.”
Hon lyfte blicken och stirrade ut på stormen över sjön. Vetskapen spred sig och hon skrek igen.
”NEJ!”
Tiden var inne.

I Portalernas värld råder kaos. Mörkret, det onda väsendet, håller på att ta över alla kungariken och folket vet inte hur de ska stoppa det. De förlitar sig på en urgammal sägen om att Ljuset en dag ska komma och befria dem från Mörkret, men tills dess att Ljuset kommer försöker de hålla ihop och göra sig redo inför strid.

Samtidigt reser Mingan, hövdingasonen i Mahogny-stammen i Trons rike Temlidia, ut i världen för att hitta sig själv. Då hittar han Melanie, som levt ensam i skogen sedan hon var åtta år, och mellan dem slår det gnistor.

Han tar med sig henne tillbaka till Temlidia och märkliga saker börjar hända. Det finns saker med Melanie som inte går att förklara.

Kanske är det Melanie som är svaret på deras böner?

Författare: Matilda Johnsson
ISBN: 9789178856619
Bandtyp: Mjuka pärmar, 406 sidor
Provläsning: Portalernas värld
Passar åldern: Unga vuxna


Pressmaterial omslagsbild: 9789178856619
Pressmaterial författarbild:
Matilda Johnsson    

ISBN: 9789178856619
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

1 recension av Portalernas värld

 1. Marias bokhylla

  3,5/5

  När Melanie är åtta år, blir hon ensam i skogen. Hela hennes familj lämnar henne av olika anledningar och sedan bor hon för sig själv tills Mingan, en hövdingason, reser ut i världen för att hitta sig själv. Istället hittar han Melanie och han tar med henne tillbaka till Temlidia. Där börjar konstiga saker att hända och alla i byn inser att Melanie kanske är precis vad de behöver för att klara sig från alla svårigheter.

  Det här är en fantasy med en bra grundidé, där inget är som det verkar. Det är hjärteskärande att Melanie lämnas ensam som barn, och det är svårt att förstå till en början men det får ändå sin förklaring till slut. Det är en vanlig idé om svart och vitt, gott mot ont men jag gillar det ändå. Jag tycker att det finns nog många vändningar och överraskningar för att det ska kännas nytänkande och som en egen idé.

  Jag tycker som sagt om grundidén och jag gillar Melanie som en slags huvudperson även om vi följer flera olika. Hon är stark när hon behöver men har ändå inte alla svar. Och hon gör allt för att skydda dem hon älskar. När hon älskar, så gör hon det ordentligt från början. Jag tycker om relationerna mellan alla i den här lilla byn och skulle önska att få vara en del av den själv. Något annat som jag gillar är att Matilda Johnsson inte har varit rädd för att det ska bli för sorgligt utan vågar ta med saker som får ens hjärta att krampa av ledsamhet.

  Språket är lätt att hänga med i och sidorna bara flyger iväg. Den passar den som tycker om att läsa spännande äventyr fulla av kärlek, vänskap, profetior och en ondska som måste stoppas. När boken är slut känner jag att det här är ett avslutat kapitel, men väldigt öppet för fortsättning.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.