Förändringens kraft

Förändringens kraft

Skriv en recension
Eld. Vatten. Vind. Metall. Jord. Blixt. Djur. Trä. Tid. Världen är uppdelad i nio element. Alla tonåringar måste göra ett val, vilket element vill de...

189.00 kr

80 i lager

Eld. Vatten. Vind. Metall. Jord. Blixt. Djur. Trä. Tid.

Världen är uppdelad i nio element. Alla tonåringar måste göra ett val, vilket element vill de tillhöra? När valet väl är gjort finns det ingen återvändo.

Aethera lämnade sitt element när hon fyllde femton och bytte ett liv mot ett annat. Sedan dess har hon knappt träffat sin familj. Tio år senare återvänder hon och med sig bär hon en fråga. Varför måste ett val utesluta ett annat? Finns det en framtid där elementen lever i harmoni med varandra, ett liv där det är möjligt att korsa gränser? Hon övertalar sin syster och fyra vänner att hjälpa henne att undersöka saken. Tillsammans beger de sig ut på en resa där mer än deras liv hotas. Var går gränsen för när en idé är menad att göra gott och när den blir en besatthet?

Förändringens Kraft är en fantasyroman som kringgår kampen mellan gott och ont. Kan det vara så att den största fienden egentligen är de själva?

Författare: Cecilia Nilsson
ISBN: 9789178854950
Bandtyp: Mjukinbunden med 603 sidor
Provläsning: Förändringens kraft
Passar åldern: Unga vuxna


Pressmaterial omslagsbild: 9789178854950
Pressmaterial författarbild:
Cecilia Nilsson

ISBN: 9789178854950
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

1 recension av Förändringens kraft

 1. Marias bokhylla

  3,5/5

  Världen är uppdelad i nio element och alla tonåringar måste välja vilket de vill tillhöra, ett val som är oåterkalleligt. Men Aethera lämnade sitt element när hon fyllde femton och har efter det knappt träffat sin familj. Men varför måste ett val utesluta ett annat? Kan inte elementen leva i harmoni med varandra? Hon övertalar sin syster och några vänner att hjälpa henne att undersöka det och de ger sig ut på en resa som inte bara hotar deras liv utan också hela världsbilden.

  Förändringens kraft, en episk fantasy, riktar sig till unga vuxna och uppåt och är Cecilia Nilssons debutroman. En gedigen historia på över 600 sidor. Det är uppenbart att Nilsson har tänkt igenom sin värld och alla de olika elementen och jag gillar att det som ändå är ganska vanligt i fantasy; element-magi, får lite nytt blod i sig genom att det faktiskt finns fler element än de fyra vanliga.

  Det är ett stort persongalleri och en lista i början eller slutet av boken, hade kunnat varit att föredra. Däremot gillar jag hur allt byggs upp, att Aethera har skilts från sin familj bara för att hon valde ett annat element än vad de har gjort. Hennes familj är vindelementariker men när hon själv får bra kontakt med draken Rubin bestämmer hon sig för att bli djurelementariker. Jag tycker om relationen mellan henne och de som försöker hjälpa henne och det märks vilket gediget arbete Nilsson gjort för att få alla huvudpersoner att ha en egen personlighet och röst.

  Språket är bra och lätt att ta till sig. Jag gillar att kapitlen är namngivna efter den som är i fokus eftersom det gör det lättare att hänga med i handlingen. Det är lite för många i fokus för mig, personligen, men jag tycker att det är otroligt spännande att följa vad som händer. Jag gillar blandningen av gott mot ont mot gråskala eftersom det inte alltid är av ondska som motstånd sker, utan bara en ovilja till förändringar. Jag gillar också att ondskan inte sitter i ett element, utan att det finns överallt.

  Slutet är spännande och knyter ihop romanen på ett väldigt bra sätt, samtidigt som det öppnar upp för en möjlig fortsättning.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.