Anette Junie Holmström

Tidssvävarna

Anette Junie Holmström

Tidssvävarna

Vännerna Pål, Rox, Musse och Molly tvivlar på kompisen NB som påstår att han har uppfunnit en tidsmaskin. Men när NB under ett tidsexperiment börjar få syner av ett tonårsgäng som försvann i Slovenien för 20 år sedan vaknar kompisarnas intresse. Vilka var de försvunna ungdomarna? Och vad var det som hade hänt?

169.00 kr

461 i lager

Vännerna Pål, Rox, Musse och Molly tvivlar på kompisen NB som påstår att han har uppfunnit en tidsmaskin. Men när NB under ett tidsexperiment börjar få syner av ett tonårsgäng som försvann i Slovenien för 20 år sedan vaknar kompisarnas intresse. Vilka var de försvunna ungdomarna? Och vad var det som hade hänt?

Det tänker de försöka ta reda på med hjälp av tidsmaskinen. Men funkar den verkligen?
När det sedan visar sig att Pål ska på tältsemester med sin pappa till samma plats som tonårsgänget försvann på skruvas spänningen bland vännerna upp.
Men vad är det för konstigheter som Pål råkar ut för hela tiden? Varför är det fotspår i askan? Och varför känner han sig iakttagen?


Tidssvävarna är en ungdomsroman om vänskap, mod och rädsla blandat med övernaturliga inslag där alla kompisar har en önskan om att kunna resa tillbaka i tiden och ställa saker och ting som har blivit fel till rätta. 

Tidssvävarna är den första fristående delen i bokserien om kompiskvintetten.Provläsning
Tidssvävarna


Pressmaterial omslagsbild: 9789178851775
Pressmaterial författarbild: 
Anette Junie Holmström    

Författare: Anette Junie Holmström
ISBN: 9789178851775
Bandtyp:

Hårda pärmar


Antal sidor:

184

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

12 recensioner av Tidssvävarna

 1. @bokslukarfeministen

  Tidssvävarna är en spännande bok för ungdomar. Den visar på vikten av vänskap och hur viktig den är under ungdomstiden. Den är relativt lättläst och indelat i relativt korta kapitel vilket gör den lätt att ta till sig och ger en möjligheten att läsa i sin egen takt. Jag skulle säga att den nog bäst lämpar sig för barn i yngre ungdomen då den på vissa sätt känns ungdomlig och på andra sätt inte. Den är lite läskig på gränsen till obehaglig på vissa ställen, men som sagt väldigt spännande. Av mig får den ⭐⭐⭐/5.

 2. @systrarnaboktokiga

  Vad vi tycker om boken:

  Hade vi varit barn/tonåringar så hade vi förmodligen älskat denna bok. Boken har lagom långa kapitel med ett enkelt språk vilket en ungdomsbok ska innehålla. Mycket bra miljöbeskrivningar och karaktärerna var intressanta att följa. Boken är lättläst och en riktigt bladvändare för den som älskar äventyrsböcker. Boken är lagom läskig, men är man yngre så hade man nog upplevt den som läskigare.

  Vi ger boken 5/5

 3. Erika

  Jamen ta och läs-köp denna mycket underhållande bok.Spännande samtidigt som man fick en hel del skratt under tiden man hängde med de olika karaktärerna. Väntar på nästa bok! Riktigt bra bok!

 4. @renatasbookshelf

  Tidssvävarna av Anette Junie Holmström är en bok som berör läsarens fantasi. Trots att det är en ungdomsroman, ger också berättelsen värdefulla insikter om vänskap, kurage och empati för vuxna.
  “Aldrig trycka ner en tanke och en idé, utan uppmuntra till fullo.”
  I berättelsen, är NB en mycket smart pojke som uppfann en tidsmaskin. Å andra sidan, är hans vänner, Rox, Molly, Musse och Pål, inte säkra på om det är möjligt. Mystiskt nog börjar maskinen fungera och alla får förhoppningar om att förändra något i det förflutna. Maskinen leder de att utreda fallet om några ungdomar som försvann för många år sedan i Slovenien. Kommer de att lösa detta mysterium?
  Jag rekommenderar gärna boken för ungdomar och vuxna. Dessutom inser jag att det är en utmärkt läsning för dig som studerar svenska som andraspråk.

 5. Rekommenderaren

  Vilken härlig bok! Massa sköna figurer, spänning och oförutsedda händelser varvas med humor, värme och vänskap. Den här boken passar lika bra för både den yngre och äldre läsaren som vill få uppleva ett målande språk med fantastiska miljöbeskrivningar kombinerat med vardag och läskigheter!

 6. Marias bokhylla

  Tidssvävarna är första delen i en serie med målgrupp 12–15-åringar och jag tror att det passar målgruppen ganska bra. Det är en spännande och delvis ganska obehaglig berättelse som utspelar sig framför mina ögon i den här boken.

  […]

  Det är mycket som händer, och ibland har jag lite svårt att hålla koll på vem som är vem och vilken bakgrund de har. Egentligen kan jag tycka att det hade räckt att fokusera på en eller två av dem per bok, speciellt eftersom vi också får följa gärningsmannen, men jag förstår också poängen med att få lära känna dem allihop. Jag är därför tacksam för att det främst är NB och Pål som får fokus i den här första boken, vilket gör att jag känner att jag har ett litet större grepp om dem än så länge.

  […]

  Läs hela recensionen på bloggen

 7. Gullis lästips

  Tidssvävarna är en övernaturlig ungdomsroman med en spännande handling om mystik, vänskap, glädje och sorg.

  Tidssvävarna är början på en spännande och delvis ganska obehaglig bokserie.

  Det här är en berättelse som jag ibland upplever som rörig, då jag har svårt att greppa ibland vem som är vem i berättelsen. Utöver det så är det en underhållande och spännande ungdomsroman som riktar sig 12-15 åringar med en blandning av vänskap övernaturliga fantasy och tidsresor.

  Boken är skriven med luftig text med en handling i högt tempo och korta kapitel som gör det till en bladvändare för de som gillar vardag med fantasifulla äventyr.

 8. LISA

  En spännande bok som varmt rekommenderas till både ungdommar och vuxna. Man rycks i en värld med mystik, underliga händelser och ett härligt kompisgäng.
  Längtar redan till nästa bok, efter att ha läst klart den första delen

 9. Sifan

  Kittlande händelseförlopp, perfekt utmaning för fantasin, vad händer egentligen? Berättelsen har en nerv som manar till sträckläsning. Kompisgänget med olika bakgrunder och bekymmer får förhoppningar när snillet ibland dem upptäcker en tidigare omöjlig väg. De olika karaktärerna beskrivs på ett bra sätt när de växer fram under berättelsen. Nu väntar jag på nästa äventyr med gänget!

 10. Gustavs bokhylla

  Gustav 10 år:
  Jag tycker att Tidssvävarna var ganska rolig och spännande. Den var ibland lite äcklig också. Det finns en karaktär i boken som är obehaglig. Honom skulle jag vilja veta mer om. Jag skulle inte vilja träffa på honom.

  Barnen träffas ofta på Musses pappas pizzeria. Några av dem har det lite jobbigt hemma. De är snälla mot varandra med retas och skojar mycket med varandra och äter pizza. Det är häftigt med tidsmaskinen. Jag vet inte om jag hade trott på min kompis om hen sa att hen hade en eller hade skapat en. Boken är ganska lättläst. Det är många kapitel men de är korta.

  Philip 8 år:
  Jag tycker också att boken var spännande. Jag ville läsa den snabbare än vi gjorde men vi höll på med en annan bok samtidigt. Det är lite läskigt när de campar i skogen. Det verkar vara en fin skog men det finns fara i den skogen. Jag vet inte om jag skulle våga resa i tiden. Man vill samtidigt som man inte vill. Boken var lite läskig men inte så farligt.

 11. @Boktipsbarnens

  "Gillade din bok jättemycket Fin handling. Tack för boken och bra läsning. ????⭐️
  Boken får 4/5 av mig och var spännande med ett bra mysterium."

 12. @emsbokhylla

  Jag har läst Tidssvävarna som handlar om Pål, NB, Molly, Musse och Rox. NB älskar att experimentera och har uppfunnit, som han själv säger, en tidsmaskin. När han berättar om den för de andra tror de inte på det. Han berättar också att han fick en syn, en syn på några ungdomar som försvunnit för tjugo år sedan.
  Pål får sedan reda på att hans pappa har vunnit en resa till Slovenien! Men senare kollar NB upp var de där ungdomarna var och det visar sig att det var i Slovenien på en utflykt!
  När Pål väl är på semestern börjar märkliga saker hända. Han känner sig iakttagen och det luktar som att någon har rökt.
  Är det bara ett sammanträffande att Pål och hans pappa åkt till samma ställe som de försvunna ungdomarna eller är det något annat? Varför luktar det rök? Vad händer sedan?
  Jag tycker att boken var väldigt spännande, bra, rolig och lite läskig. Rekommenderas!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.