Veronica Kronholm

K5:

Veronica Kronholm

K5:

Skriv en recension
En tidsresa till 3000-talet!  ”Hon igen”, viskade Jakob med raspig röst. ”Ja, jag igen. Jag vet att detta låter underligt men den här manicken kommer...

179.00 kr

58 i lager

En tidsresa till 3000-talet! 

”Hon igen”, viskade Jakob med raspig röst.
”Ja, jag igen. Jag vet att detta låter underligt men den här manicken kommer att göra herrn kry igen.” Jag tog ut den genomskinliga öronsnäckan ur mitt öra och satte den i hans.
”Djävulstyg!”
”Jag svär att det inte är djävulens verk. Var snäll och lugna sig herrn.”
Hans kropp ryckte till. Jag visste inte om det var på grund av själva läkningen eller om det var av chock. Sedan såg jag hur färgen i hans ansikte sakta återgick till den normala och huden runt jacket i pannan slöts. Han stirrade på mig med öppen mun.
”Är fröken en ängel?”

Prisma lever på 3000-talet i K5 – en av tio kolonier djupt ner i jordens mantel, där hon arbetar på resebyrån Tidsresor och tar turister på semester i olika århundraden. Det är så hon möter gentlemannen Jakob år 1860 och blir blixtförälskad. Men deras möte sätter något i rullning som istället riskerar att resultera i kolonisamhällets – och därmed hela mänsklighetens, undergång.

Författare: Veronica Kronholm

Författare: Veronica Kronholm
ISBN: 9789178859337
Bandtyp:

Danskt band


Provläsning: K5
Antal sidor:

286

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.364 kg

2 recensioner av K5:

 1. Mikael Härdig

  Alla som vet något om tidsresor i böcker och på film vet att det finns en regel som aldrig får brytas: Gör aldrig något som kan påverka framtiden när du reser i det förflutna. Om du gör det kan hela din värld raseras. En som definitivt känner till den regeln är Prisma, guide på Tidsresor och en av den miljon människor som år 3007 bor i den underjordiska kolonin K5 under det som en gång var Skåne. Jordytan i sig är obeboelig, så resor till det förflutna är enda sättet att lämna underjorden och få andas frisk luft. Trots att hon vet hur förbjudet det är förälskar sig Prisma i 1800-talsmannen Jakob och inleder en relation med honom. För detta straffas hon hårt, men till sin förvåning kommer hon att upptäcka att hennes brott kan vara den enda nyckeln till mänsklighetens överlevnad. Allt är nämligen inte alls som det ser ut att vara i hennes så välordnade, fredliga och trygga 3007.

  Det har skrivits många romaner om framtida tidsresor och jag måste säga att Veronica Kronholms debutbok ”K5” är en av de bästa i den genren. Trots att den är mindre än 300 sidor lång (vilket är det enda jag är lite kritisk mot) lär vi känna en komplex och trovärdig framtidsvärld och ett högst levande och varierat persongalleri. Det är äventyr nästan hela vägen från den första sidan till den sista, och tack vare temat finns det utrymme såväl för riskfyllda Atlantresor och en roligt flykt från ett sjukhus som för livsfarlig närkamp med mordiska lantbruksmaskiner i den avlägsna framtiden. Det här var verkligt roande läsning!

 2. Magnus

  En spännande bok med högt tempo och ett levande persongalleri. Hoppas det kommer en uppföljare!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789178859337 Kategorier: , Taggar: