Filip Landell

Skogshjärta

Filip Landell

Skogshjärta

Skriv en recension
Alvar har vuxit upp kring Bokbys uråldriga skogar och drömmer om storslagna sagor, att få rida ut över vidderna och utforska vad som finns bortom...

179.00 kr

389 i lager

Alvar har vuxit upp kring Bokbys uråldriga skogar och drömmer om storslagna sagor, att få rida ut över vidderna och utforska vad som finns bortom Västmarkernas gränser. Så länge han kan minnas har hans by levt i fred, med åren har jordhackorna blivit fler än svärden. Men när en ondska som länge slumrat i skogens djup vaknar till liv, lämnar freden Bokby. Invånarna tvingas skicka bud efter en sammansvetsad grupp av hyrsvärd, vars uppgift blir att söka upp det mörker som rör sig i hjärtat av skogen. För Alvar blir det början på äventyret han så länge längtat efter. När uppdraget skickar gruppen vidare norrut inser han dock att mörkret de kämpar mot kanske även finns inom dem.

Skogshjärta är en drabbande roman som tar läsaren genom orörd urskog, till vidsträckta hedar och vidare mot snöklädda bergspass. En resa som på många sätt handlar om att finna sin egen frid. Boken är den första i en trilogi.

Författare: Filip Landell

Författare: Filip Landell
ISBN: 9789180732314
Bandtyp:

Danskt band


Provläsning: Skogshjärta
Antal sidor:

304

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0348 kg

6 recensioner av Skogshjärta

 1. Elias Ekman

  Bladvändare! Spännande och välskriven

 2. Jakob N

  Spännande fantasy med intressanta karaktärer

 3. Frans Källgård

  Brukar inte läsa fantasy men denna boken fångade mig verkligen!

 4. Immanuel

  Lätt att fångas med i storyn! Spännande, svårt att sätta ned när man väl börjar läsa

 5. Mikael Björkman

  Mycket bra bok och den va svår att lägga ifrån sig. Man levde verkligen in sig i miljön och karaktärerna. Den va spännande och det hände något hela tiden. Längtar efter uppföljaren.

 6. Marias bokhylla

  Alvar har alltid drömt om storslagna äventyr, att få utforska världen och att se vad som finns annat än de fridfulla skogarna runt Bokby där han har vuxit upp. Men ibland är det bra att vara försiktig med vad man önskar sig. En ondska som länge slumrat i skogens djup vaknar till liv och man måste anlita hyrsvärd som ska söka upp mörkret och förinta det. Alvar ska hjälpa dem att hitta, men råkar obetänkt ta beslut som gör att han blir mycket djupare involverad i äventyret än han menat.

  Skogshjärta är Filip Landells debutroman och den första delen i en tänkt trilogi. Det är en väldigt välskriven och spännande fantasy som jag tycker har en hel del nytänkande i sig, även om den också har en stor del av typiska fantasydrag som en mer primitiv värld teknologimässigt och mycket mer naturnära omgivningar. Jag tycker väldigt mycket om blandningen mellan action och mer lugna transportsträckor samtidigt som vi får lära känna karaktärerna bättre genom tillbakablickar. Kapitlen är lagom långa och språket flyter på väldigt bra, vilket gör att boken går väldigt snabbt att läsa. Redan efter något kapitel är jag indragen i berättelsen och vill verkligen veta vad som ska hända.

  Det är lagom många karaktärer att hålla koll på och jag tycker om att det är en grupp som är i fokus. Ibland skulle jag vilja skaka om Alvar, speciellt när han gör något väldigt obetänkt, men han är ung och förstår inte bättre. Ibland skulle jag vilja ruska om andra i gruppen också, speciellt när de inte tänker på att Alvar är ung och kanske inte förstår bättre och tar beslut utan att tänka igenom allt men den relation de har mellan sig gör också att berättelsen hela tiden dras framåt.

  Som första bok i en serie är det ibland svårt att få allt att komma igång. Det är en helt ny värld som ska presenteras, med sina invånare och omgivningar, men det tycker jag inte är ett problem här. Filip Landell har lyckats att få det att bli indragande trots att det är mycket nytt. Kanske beror det på att det är så pass likt vår värld att det inte är svårt att hänga med, men jag tycker att det är snyggt gjort.

  Språket är, som redan skrivet, väldigt bra och fungerar fint för genre och tema. Det är tydligt att det är tänkt att komma en fortsättning men jag tycker att den här delen av äventyret är avslutat genom den här boken, så även om jag såklart är nyfiken på vad som kommer att hända, tycker jag att det inte ligger några röda trådar jag hade behövt ha svar på för att det skulle kännas okej. Jag ser fram emot att följa Filip Landells fortsatta författande.

  Måste också säga att jag verkligen tycker om omslaget och att det passar alldeles ypperligt med bokens innehåll.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789180732314 Kategorier: , Taggar: