Elliot Ellen Kellman

Lilla fågel flyg

Elliot Ellen Kellman

Lilla fågel flyg

Alva har många minnesluckor. Under sin uppväxt har hon utsatts för trauma som har lämnat henne med ett pussel av minnesbitar att foga samman. Bo bor tillsammans med sina syskon i totalt mörker. Bo är bara ett barn, men har tidigt i livet behövt förstå vad det innebär att ta ansvar, och tvingats utsättas för vuxenlivets mörker. De måste fly, Bo och syskonen, men hur?

179.00 kr

871 i lager

Vad är identitet, egentligen? Är det baserat på vilken musiksmak en har? Var en kommer ifrån? Är det sammandrabbningen mellan vem du är och den du har varit?

Alva har många minnesluckor. Hon vet varför. Under sin uppväxt har hon utsatts för trauma som har lämnat henne med ett pussel av minnesbitar att foga samman. Hon går i terapi och gräver i sitt förflutna för att försöka förstå sitt nu. Sin framtid.

Bo bor tillsammans med sina syskon i totalt mörker. Bo är bara ett barn, men har tidigt i livet behövt förstå vad det innebär att ta ansvar, och tvingats utsättas för vuxenlivets mörker. De måste fly, Bo och syskonen, men hur?

Lilla fågel flyg gestaltar dissociation. Dissociation är en känsla av avstånd till sig själv, sina känslor eller sin omgivning. Bland andra dissociativa tillstånd finns DID – dissociativ identitetsstörning, som är en splittring av jaget.

Det mänskliga lyfts fram bland trauma och diagnoser. Hopp och kärlek lyser upp även det mörkaste.

 

BTJ ger boken ett bra betyg.
”[…] Trauman och hur de gestaltar sig och påverkar människor är ett centralt tema i Lilla fågel flyg. Författaren Elliot Ellen Kellman beskriver komplexiteten i psykiska sår […] Boken lyfter fram människan bakom diagnoser samt förmedlar kärlek och hopp. Den kan vara viktig för personer som har upplevt olika trauman eller har någon av de diagnoser som behandlas i romanen. Genom boken kan de finna tröst och få bekräftat att de inte är ensamma.” Lektör Maria Fridstjerna, BTJ-häfte nr 10, 2023

 

Författare: Elliot Ellen Kellman
ISBN: 9789180730518
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: Lilla fågel flyg
Antal sidor:

288

  • Order packas nästkommande vardag.
  • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
  • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.462 kg

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Lilla fågel flyg”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.