Karin Färnlöf Clarin

Kroppen i Issjödalen

Karin Färnlöf Clarin

Kroppen i Issjödalen

Skriv en recension
Livet har tagit Markus till Östersund. Han är hemmapappa, men jobbar extra på Östersundspolisen. En söndag förmiddag kommer ett samtal från Oliver Batistella. Oliver är orolig för sin flickvän Petra, som är försvunnen. Ett dygn senare hittas Petras döda kropp långt uppe på fjället. Snart anmäls även Petras chef, Sabina, försvunnen. Vad är det som händer med kvinnorna från Skogby kommun?

199.00 kr

187 i lager

Livet har tagit Markus till Östersund. Han är hemmapappa, men jobbar extra på Östersundspolisen. En söndag förmiddag kommer ett samtal från Oliver Batistella. Oliver är orolig för sin flickvän Petra, som är försvunnen. Ett dygn senare hittas Petras döda kropp långt uppe på fjället. Snart anmäls även Petras chef, Sabina, försvunnen. Petra och Sabina jobbade båda i den lilla grannkommunen, Skogby.

Vad är det som händer med kvinnorna från Skogby kommun? Och vilken relation hade egentligen Petra och Sabina? Utredningen vindlar sig från Stockholms innerstad till Stora Sjöfallet och även röster från historien gör sig hörda.

Kroppen i Issjödalen är en historia om hur långt människor är beredda att gå för det de tror på och vilka konsekvenser det kan få. En berättelse om lojalitet och makt, gränslöshet och ansvar.

 

Författare: Karin Färnlöf Clarin

Författare: Karin Färnlöf Clarin
ISBN: 9789180731829
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: Kroppen i Issjödalen
Antal sidor:

264

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.43 kg

2 recensioner av Kroppen i Issjödalen

 1. Marias bokhylla

  3,5/5

  Markus har flyttat till Östersund från Gällivare och är hemmapappa medan hans exflickvän gör klart sin utbildning. Han jobbar extra på Östersundspolisen, ett lugnt jobb utan för mycket oroligheter som händer. Men så kommer det ett samtal från Oliver som är orolig över att hans flickvän Petra är borta. När de senare hittar Petras döda kropp upp på fjället, har Markus onda aningar. Aningar som bekräftas när även Petras chef, Sabina, försvinner.

  Kroppen i Issjödalen är en del i Gällivare-morden och i den här boken får vi följa Markus när han kämpar för vad han tror på, och emot en enorm hemlängtan. Det går att läsa delarna fristående, för det här är sin egen utredning där det också finns tillbakablickar som hjälper och jag känner att jag förstår vad som händer utan att ha läst tidigare delar, men det klart att det skulle ha gett mig mer bakgrundsinformation att stå på.

  Persongalleriet är inte så stort, och till viss del har det väl att göra med att vare sig Östersund, Gällivare eller det fiktiva Skogby är särskilt stora platser. Mindre poliskår, mindre kommunhus, färre människor. Jag tycker om Markus som huvudperson. Han är inte perfekt, men bryr sig. Han vill väl och han vill hjälpa. Kanske lite väl mycket ibland. Och det är sådant som gör det spännande att läsa.

  För mig är det inte uppenbart vad som händer, varför det händer och hur det händer, och det gör det väldigt spännande att läsa. Flera vändningar gör att jag gissar och har egna teorier hela tiden men det är inte förrän mot slutet jag förstår om jag har rätt eller inte.

  Språket är bra med kortare och handlingsdrivna kapitel som går fort att läsa.

 2. Chanette andersson

  🎭  Markus är hemmapappa, men jobbar extra på Östersundspolisen. En söndag förmiddag kommer ett samtal från Oliver. Han är orolig för sin flickvän Petra, som är försvunnen. Ett dygn senare hittas Petras döda kropp långt uppe på fjället. Snart anmäls även Petras chef, Sabina, försvunnen. Petra och Sabina jobbade båda i den lilla grannkommunen, Skogby.
                                   *🦌*
  Även om jag inte läst som 2 första böckerna så vart det inget som störde. Denna funkar bra att läsa även fristående. Fast jag blev ju bra nyfiken på de andra 2 nu.
                                   *🦌*
  En man som kombinerar pappaledighet med jobbet som polis. En kvinna som jobbar på att göra karriär. En kvinna som flyger mellan jobb i norr & sambo livet i stockholm.Inte alltid så lätt. Känns som man kommer närmare karaktären just för det inte är nån övermänniska utan de kämpar på med att få livs pysslet att gå ihop.
                                    *🦌*
  Spännande bok där jag inte kunde låta bli att skratta åt renens ovanliga huvudbonad även om det var tragik bakom det.
                                   *🦌*
            -Spänning i svenska fjällvärlden-
                         🔴🟠🟡🟡🟠🔴

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.