Robert Christensen

Dröm bortom utanförskap

Robert Christensen

Dröm bortom utanförskap

Skriv en recension
Vad är orsaken till mobbning? Finns det någon? Under min skolgång blev jag mobbad. Framför allt var jag utsatt för glåpord, retningar, knuffar och våld. Det ledde till att jag än idag ifrågasätter min egen person i många lägen. Jag vill berätta vad som hände mig.

189.00 kr

538 i lager

Vad är orsaken till mobbning? Finns det någon?

Under min skolgång blev jag mobbad. Framför allt var jag utsatt för glåpord, retningar, knuffar och våld. Det ledde till att jag än idag ifrågasätter min egen person i många lägen. Jag vill berätta vad som hände mig.

Jag berättar här om mina erfarenheter som elev och som lärare. Jag resonerar även kring vad forskningen säger om mobbning.

Med övningarna på slutet kan ni lyfta frågan om mobbning i er skola, i ert lärarlag och hjälpa de som är utsatta. Framför allt vill jag att du som är eller blivit utsatt ska känna dig lite mindre ensam.

 

Se Roberts intervju i TV4 Nyhetsmorgon här!

Författare: Robert Christensen
ISBN: 9789180732505
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: Dröm bortom utanförskap
Antal sidor:

74

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.170 kg

4 recensioner av Dröm bortom utanförskap

 1. Anders Sebring

  Rekommenderar denna till alla mina vänner som jobbar inom skola. Mest rekommenderar jag såklart Robert Christensen och hans föreläsning. Boken är lättläst, men ändå fruktansvärt tung. Den är dessutom extremt konkret med fina verktyg för att jobba mot mobbning.

 2. Maritha

  I ‘Dröm bortom utanförskap’ berättar Robert Christensen om sin skoltid då han utsattes för mobbning. Elaka ord, knuffar och tillslut slag, sparkar och misshandel. Här visar han målningar från händelser som han också beskriver med ord.
  Han har med exempel från arbetet som lärare, hur han ser elevers påverkan på varann. Han resonerar kring forskningsrapporter och delar med sig av ett par övningar att använda i grupper, för att motverka utanförskap.

  Det är ingen peppande läsning, men mycket igenkännande. Starkt att dela med sig och jag anser att boken borde finnas i varje skolbibliotek!

 3. Björn

  Har just läst ’Dröm bortom utanförskap’ av Robert Christensen. Hans bok bär på en gripande historia och är fylld med intressanta frågeställningar, kloka råd samt fina illustrationer. Rekommenderar den i första hand till personal inom skolans värld, men samtliga läsare kan nog få sig tankeställare och inspiration till att göra arbetsplatser, olika relationer och samhället i stort lite mer förstående, inkluderande, empatiskt och kreativt.

 4. Evelina

  Allt Robert varit med om genom år av mobbning I skolan är fruktansvärt. Jag blir så arg och ledsen när jag läst om hur utsatt och ensam han varit. Barn kan vara så grymma, elaka och hemska. Jag själv har varit mobbad I mellanstadiet och högstadiet, hade knappt nån vän, satt alltid ensam på rasterna och I matsalen. Nu blev jag inte lika utsatt som Robert men det har ändå satt djupa spår inom mig. Sånt jag aldrig glömmer. Alla som nån gång mobbat nån oavsett om det varit I skolan eller på en arbetsplats borde läsa Roberts bok.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.