Kvarnpojken

Kvarnpojken

Efter en tuff vår i skolan för Adrian bestämmer sig hans föräldrar att hela familjen ska flytta från förorten till Adrians döda morfars hus på...

129.00 kr

47 i lager

Efter en tuff vår i skolan för Adrian bestämmer sig hans föräldrar att hela familjen ska flytta från förorten till Adrians döda morfars hus på landet. Men allt är inte lätt i en ny skola och tydligen var det inte bättre förr heller. Ondskan fanns även då. Vilka grymheter har egentligen utspelat sig i byn? Och vem är damen vid bäcken eller är det dimma? Och hur hänger alla mystiska händelser ihop? Ibland kommer hjälpen från oväntat håll.


Författare: Erika Norlund Larsson
Provläsning
: Kvarnpojken

ISBN: 9789188769343
Bandtyp
: Inbunden med 158 sidor
Lärarhandledning: Kvarnpojken

 

ISBN: 9789188769343
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

12 recensioner av Kvarnpojken

 1. Lars Karlsson

  Nu har jag läst ut Kvarnpojken.

  Jag tyckte den var spännande, intressant och att det var en stark berättelse som tog upp svåra ämnen såsom utanförskap, misshandel och negativa strukturer som jag framförallt tror kan uppstå på mindre orter.

  Otroligt finurligt att ha två parallella historier förskjutna i tid och sy ihop dem på det alldeles fantastiska sättet.

  Kan verkligen rekommendera den!

 2. Från Jennies Boklista

  Berörande, spännande och stark!" 28/11-18

 3. Från Barnboksfamiljen

  "Jag uppskattar att boken vågar beröra mäns våld mot kvinnor i så hög grad och öppnar upp till mycket diskussioner" 11/12-18

 4. Från Karin Askerin

  "Det här är en bok som jag tror skulle passa bra att läsa högt tillsammans i högstadiet för att senare diskutera. Boktips!" 4/2-19

 5. Från Dag Hedberg, BTJ

  "bra debut och en relativt originell bok i en genre där många böcker liknar varandra" BTJ-häftet nr 21, 2018

 6. bokprataren

  Jag skulle även kunna tänka mig att använda den som diskussionsunderlag för elever i typ åk 7, då den förutom läs- och skrivsvårigheter även berör ämnen som utanförskap och våld i nära relationer.

 7. Nina Hansson

  Kvarnpojken är en barn och ungdomsbok, men vem som helst kan ha glädje av att läsa den. Jag tyckte boken hade en lättläst text och en spännande historia. Huvudpersonen i boken blir mobbad och Lärare både förr och nu verkar ha väldigt svårt att hantera mobbarna. Jag hoppas verkligen att någon gång det blir bättre, men det verkar vara svårt för de som mobbar, att förstå den skada de orsakar. Boken är tänkvärd och jag kan verkligen rekommendera den. Bokens handling utspelar sej både i då och nutid. Man får följa Adrian och hans morfar Eero. Deras historia är lika på många sätt.

 8. Anette

  Boken hade en lättläst text och en spännande historia. Boken handlade om mobbing och det vet jag av egen erfarenhet hur det känns. Jag har själv blivit mobbad och det har satt sina spår även nu i vuxen ålder.
  Tänk att både barn och vuxna inte har bättre förstånd utan måste mobba någon som är lite annorlunda, det hände förr och tyvärr händer det även idag. Boken är mycket tänkvärd och jag kan verkligen rekommendera alla att läsa den, både barn och vuxna.

 9. Sofia @sofiasbokhylla

  Idag har jag sträckläst Kvarnpojken av Erika Larsson Nordlund och åh, vad jag tyckte om den! ???? Det är en bok som jag hade älskat när jag var i mellanstadieåldern och som jag gärna hade läst ihop med mina barn när de var i den åldern.
  Författaren väljer att kalla den för "familjebok" i stället för "barn/ungdomsbok" och jag förstår varför. Även jag, som snart fyller 47, tyckte att den var både bra och spännande. Lite släkthistoria, lite spökerier och samtidigt uppmärksamhet mot hur det är att ha en diagnos.
  Mitt betyg blir 4➕ av 5.

 10. Linda

  Kvarnpojken är en fin bok som riktar sig till barn i åldern 9-12 år, men jag tycker också att den passar utmärkt som familjebok då den tar upp en hel del tankeväckande frågor. Frågor som berör mobbing, våld och vuxna som inte står upp för utsatta barn, eller rent av överger ett barn … Problem som fanns både förr och nu. Erika binder på ett intressant sätt ihop dåtid med nutid, och visar hur historien ständigt upprepar sig gällande mobbing och utsatthet.
  Jag gillar hur hon för in en extra dimension i boken genom de övernaturliga inslagen (utan att avslöja för mycket) som löper som en röd tråd genom både nutid och dåtid. Detta kan kanske vara lite läskigt för de yngsta, men absolut inte för läskigt.
  En fin, viktig och tankeväckande bok jag tror kan vara både nyttig och spännande för alla barn/familjer att läsa.

 11. Stinas_boksida

  Det är i början av 1900 talet och vi får följa Eero. Han har det inte lätt hemma. Hans pappa åker över till Amerika för att fixa något, men lovar komma tillbaka. Men kort tid efter flyttar Pär in hos dem. Han är inte snäll varken mot honom eller hans mamma. Även i skolan har Eero det tufft, men han är glad att han har sin vän Signy.

  I nutid får vi följa Adrian. Även han har det tufft i skolan, så för att komma bort från detta, väljer familjen att flytta till Adrians morfars hus ute på landet.

  I skolan har de ett grupparbete som han gör med Sofia. De har valt att ta reda på mer om vad som tidigare hänt i byn, då de hört att det ska ha hänt en hel del tragiska och fruktansvärda saker. Det visar sig komma fram mer hemligheter än någon trott.

  Väldigt bra bok med mycket spänning. Den griper även tag i mig när man läser om deras utanförskap och mobbing. Här finns även en del övernaturliga inslag. Dåtid och nutid binds ihop fint i slutet.

 12. @bokslukarfeministen

  Kvarnpojken av Erika Larsson Norlund handlar om Adrian vars föräldrar bestämmer att de ska flytta till Adrians döda morfars hus på landet. Det visar sig att det inte är helt lätt att börja på en ny skola. Dock verkar det inte ha varit bättre förr heller, utan det fanns ondska även då och Adrian börjar fundera på vad det är för någonting hemskt som egentligen har hänt i byn. Adrian tycker sig också se en dam nere vid bäcken, eller om det bara är dimma? Hur hänger allt ihop?
  .
  Kvarnpojken är en mycket bra bok som tar upp väldigt många viktiga ämnen som kvinno- och barnmisshandel, ADD, mobbning och alkoholism. Den är dessutom oerhört spännande och jag gillade att en både fick läsa en berättelse i dåtid och i nutid. Den är lätt att läsa samtidigt som den är både fin och sorglig, det var väldigt många saker jag gillade med den här boken helt enkelt! Av mig får den ⭐⭐⭐⭐/5.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789188769343 Kategorier: , , , ,