Iskungen

Iskungen

Skriv en recension
Den natten låg Leia vaken. Hon tänkte på allt märkligt som hade hänt de senaste dagarna. På snöovädret och pappas och Beas morbrors olyckor. På...

119.00 kr

24 i lager

Den natten låg Leia vaken. Hon tänkte på allt märkligt som hade hänt de senaste dagarna. På snöovädret och pappas och Beas morbrors olyckor. På snöfigurerna som hade blivit så verkliga och farmors förvåning när hon såg dem. Och på den där förvirrade tanten. Varför hade hon sagt så konstiga saker? Vem var Iskungen? Och vad menade hon med att det var han som hade tagit hennes pappa?

Iskungen är en äventyrlig spänningsroman och fantasifull saga om djup vänskap, kampen mellan liv och död och modet att våga möta sina rädslor.

Författare: Henrik Nilsson Thelander
ISBN:  9789178852482
Bandtyp: Hårdinbunden med 280 sidor
ProvläsningIskungen
Passar åldern: 9–12 år

Har fått litteraturstöd från Kulturrådet!


Pressmaterial omslagsbild: 9789178852482
Pressmaterial författarbild: 
Henrik Nilsson Thelander

ISBN: 9789178852482
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

7 recensioner av Iskungen

 1. Ur BTJ-häfte nr 20, 2020

  "Iskungen är en mycket välskriven historia. Författaren Henrik Nilsson Thelander ger läsaren fina miljöer, vänskap, massor av magi och spänning. Inte minst är rädslans problematik i boken intressant. Hur inverkar rädsla på vårt agerande gentemot omvärlden? Kan rädsla manipuleras och utnyttjas?"

  Lektör Kerstin Hagstrand-Velicu. Publiceras i BTJ-häfte nr 20, 2020.

 2. Anettes_lilla_bibliotek

  Utdrag ur recension:
  "Jag och min dotter Hedda som är 11 år har läst boken tillsammans.
  Hon har skrivit sin egen bokrecension…
  …Vi älskar denna berättelse, den är spännande med fina miljöer, fin vänskap och massor med magi.
  Att man vågar möta sina rädslor och dela dem med andra.
  Det är en stor styrka.
  Boken är lättläst med korta kapitel och stor text.
  Omslaget på boken är så underbart.
  Betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐/10
  Vi rekommenderar varmt att läsa Iskungen."

  Recensionen i sin helhet finns på instagramkontot anettes_lilla_bibliotek

 3. Simon

  ”Mycket välskriven och spännande för både stora och små. Magisk och gripande med viktiga budskap om rädslor och vänskap. Perfekt att läsa högt för min 9-åring.”
  Recension hämtad från Bokus

 4. Birgitta Nordberg

  Berättelsen om föräldrar i bilolycka som hamnar på sjukhuset och döttrar som får bo hos mormor och bygger snögubbar av enhörningar silvervargar dvärgar troll och en drake, en natt vaknar de och alla har försvunnit och blivit levande. Mycket bra spännande ungdomsbok med korta kapitel på 3-4 sidor med stor text. Bland det bästa jag läst av en svensk författare inom fantasy genren.

  Recension hämtad från omnible.se

 5. Stinas_boksida

  ”Pappa har råkat ut för en olycka och ligger på sjukhuset, så farmor bor i huset med Leia. Även kompisen Beas pappa har råkat ut för en olycka, så hon är också hemma hos Leia.

  Ute har det blivit snöoväder och snöfigurerna de gjorde tidigare under kvällen ser så levande ut.

  Det är något som inte stämmer, men vad?

  En underbar och spännande bok. Här får vi vara med på ett riktigt äventyr, och det händer något hela tiden. Mycket fantasi och magi med fina miljöbeskrivningar.

  Att våga möta sina rädslor är något som på ett fint sätt tas upp. Härligt att se vänskapen och hur man hjälps åt. Jag gillar karaktärerna.

  Boken är en välskriven kapitelbok med korta kapitel och stor text.”

  Recensionen i sin helhet finns på stinas_boksida

 6. i_min_bokhylla

  ”Henrik Nilsson Thelander har skrivit en fantastiskt härlig och magisk spänningsroman för slukar åldern.

  En fint uppbyggd berättelse med väl gestaltade karaktärer och en spännande intrig som gör det väldigt svårt att lägga ifrån sig boken.

  Iskungen ger en mäktigt översvallande känsla av både glädje, allvar och fantastisk magi. Jag gillar verkligen det jag läser. Henrik Nilsson Thelander har gjort en fantastisk mix med spännande ingredienser i lagom mängd.

  En bok från 9 år och uppåt, många gånger kan en spänningsroman för slukaråldern vara både bättre och mer spännande än spänningsromaner för vuxna. Iskungen är en sådan bok så läs!

  Tack så jättemycket till @henriknilssonthelander för att jag fick läsa din bok. Mycket Väl Godkänt på den.”

  Recensionen finns i sin helhet på i_min_bokhylla

 7. Marias bokhylla

  Under ett oväntat och ovanligt snöoväder råkar Irma och Leias pappa ut för en olycka samtidigt som Beas morbror också gör det, fast på helt olika ställen. Båda ligger nu nedsövda på sjukhus. Leia och Irma är fast hemma hos farmor och när Beas morfar inte svarar i telefon, lämnar hennes föräldrar henne också där innan de går för att hitta honom. Snön visar sig vara perfekt att skulptera i, och snart har barnen gjort fantastiska skapelser. Nästan så att de ser verkliga ut. Och varför pratade den gamla tanten på affären om Iskungen och att han var där för att ta med sig nya själar och därför hade tagit hennes pappa?

  Iskungen är en spännande och lättläst bok för bokslukaråldern. Jag kan tänka mig att den passar mer mot det äldre spannet, då texten är relativt liten och det tar ett tag innan allt det som är spännande börjar hända. Jag tycker om att det är barnen vi följer och är väldigt förtjust i hur Nilsson Thelander väver samman vår vanliga värld med den övernaturliga och hur folktro och sagor får liv. Leia som huvudkaraktär tycker jag är bra och jag gillar verkligen att det får vara tre tjejer som ger sig iväg för att klara det som inte gick att undvika för 80 år sedan.

  Språket är bra, och passar både genre och ålder. Visst, det kanske är lite ”barnsligt” i reaktion och ton ibland, men så är det ju också barn det handlar om. Bokens 280 sidor är uppdelade på 45 kapitel, så det är korta och lätt att tänka ”bara ett kapitel till”. Den kan passa väldigt bra som högläsningsbok eller egenläsning för den som knäckt läskoden och har läsvana. Tänk att läsa den just under väldigt kalla och snöiga dagar/kvällar för stämningen.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.