Silvia Edling

I skuggan av cirkeln

Silvia Edling

I skuggan av cirkeln

Skriv en recension
Felicia har ärvt sin mormors och morfars hus Äppelbacken i Almunge och har fått ett jobb som bibliotekarie på Stadsbiblioteket i Uppsala. Glädjen i att...

169.00 kr

62 i lager

Felicia har ärvt sin mormors och morfars hus Äppelbacken i Almunge och har fått ett jobb som bibliotekarie på Stadsbiblioteket i Uppsala. Glädjen i att få skriva berättelser liksom vännerna Ann och Katarina ger henne kraft.
Men saker och ting är inte alltid som de verkar. När Katarina börjar få återkommande drömmar om en annalkande fara som hotar Felicias bror Alexander så smyger sig ett mörker in i vardagen som i slutändan riskerar att förgöra dem alla.

I skuggan av de destruktiva krafter som är i rörelse så återvänder Katarinas bror Kristoffer till Uppsala efter en tids vistelse i USA tillsammans med sin gode vän Oskar. Samtidigt bestämmer sig Katarinas familj för att bygga ut sitt kafé i Almunge.

Långsamt visar sig Felicias vänskap med Oskar ersättas av något mer intensivt och passionerat som ingen av dem riktigt vet hur de ska hantera. Frågan är bara om de starka känslorna de hyser för varandra hinner få tid att mogna innan ondskan kryper allt närmare dem.

I skuggan av cirkeln är den första fristående delen i trilogin om vännerna Felicia, Ann och Katarina.Provläsning
: I skuggan av cirkeln


Pressmaterial omslagsbild: 9789178851003
Pressmaterial författarbild:
Silvia Edling

Författare: Silvia Edling
ISBN: 9789178851003
Bandtyp:

Mjuka pärmar


Antal sidor:

488

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

1 recension av I skuggan av cirkeln

 1. Marias bokhylla

  Felicia, Ann och Katarina bor alla i Uppsala och är nära vänner. I skuggan av cirkeln fokuserar på Felicia. Hon älskar att skriva berättelser och har fått jobb som bibliotekarie, något som inte alls blir som hon tänkt sig när hon och en arbetskollega går på en misslyckad dejt. Dessutom börjar Katarina drömma om en annalkande fara och Felicias döda mormor dyker upp i hennes syner. De verkar handla om att Felicias bror Alexander är i fara. Och det visar sig att det inte bara är han som ligger pyrt till.

  I skuggan av cirkeln är den första fristående delen i trilogin om Ann, Felicia och Katarina. Jag tycker om att det är Felicia som är i fokus, och jag antar att de andra två också får var sin del. Det gör att det går att lära känna dem i lugn och ro.

  Persongalleriet är ganska stort, men det är inte konstigt heller när det är första delen i en serie. Att boken då bara fokuserar på den ena av tjejerna medan de andra finns med, gör det bara bättre. Jag tycker om Felicia som huvudperson och jag tycker om att det största problemet egentligen inte drabbar henne personligen men att hon är delaktig i att försöka lösa det.

  Det glada omslaget till trots, är det väldigt mörka saker som döljer sig. Silvia Edling är inte rädd för att ta upp jobbiga ämnen som främlingsfientlighet, ensamhet, överbeskyddande föräldrar och otrohet.Språket är bra och passar fint till genre och bokens längd. Även om det är nästan 500 sidor är det lättläst och flyter på bra.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789178851003 Kategori: Taggar: