Sofia Sigfridsson

Illvilja

Sofia Sigfridsson

Illvilja

Skriv en recension
Det här är en historia om välfärdssamhälle och högerextremism. Om makt och radikalisering. Det är också en historia om hur våld, orättvisor och en kärlekslös barndom kan påverka en människas liv.

149.00 kr

39 i lager

Det här är en historia om välfärdssamhälle och högerextremism. Om makt och radikalisering. Det är också en historia om hur våld, orättvisor och en kärlekslös barndom kan påverka en människas liv.

Claudia Oscarson är en grävande journalist på toppen av sin karriär. Efter en misslyckad affär och konflikter på jobbet rasar hennes tillvaro. När Claudia på egen hand följer upp ett tips om ökande sjukdomsfall på en förskola i Dalarna, leder spåren till en internationell konspiration inom matindustrin. Hon inser snart att hon har att göra med mäktiga krafter.Provläsning
: 9789178850525


Pressmaterial omslagsbild: 9789178850525
Pressmaterial författarbild: Sofia Sigfridsson

 

Författare: Sofia Sigfridsson
ISBN: 9789178850525
Bandtyp:

Mjuka pärmar


Antal sidor:

400

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

5 recensioner av Illvilja

 1. Amanda

  Den här boken var så bra och spännande redan från första sidan. Den var otroligt välskriven och även om det var flera olika delar att hålla reda på var det aldrig svårt att hänga med, tvärtom bidrog det bara till boken spänning. Jag rekommenderar den varmt!

 2. Sara

  Jag sträckläste boken, nästan omöjlig att lägga i från sig! Ser fram emot fortsättningen.

 3. Rolf

  Spännande bok om aktuellt ämne. Coolt slut….

 4. Caroline Lilja

  En välskriven och relevant bok med extremt hög genomgående spänningsnivå. Utöver de politiska ämnena som författaren spinner kring så uppskattade jag den levande och medryckande beskrivningen i den parallella historien som berättas. Det kunde vara en roman i sig! Vill varmt rekommendera den här boken.

 5. Marias bokhylla

  3,5/5

  När Claudia vinner ett stort pris, bestämmer hon sig för att sluta på sitt jobb och bli frilansare. Hon följer upp ett tips om ökade sjukdomsfall på en förskola i Dalarna där personalen misstänker att det kanske har med maten att göra. Claudia går över till ålderdomshemmet som också har samma problem. Men där blir det stopp och hon får kalla handen. Ändå kan hon inte sluta misstänka att det finns något stort att upptäcka och snart är hon inne i en stor härva där mäktiga krafter försöker hindra henne från att komma fram till sanningen. Samtidigt får vi se berättelsen om en pojke som växer upp i ett Amerika under förändring, och vars historia får allt större betydelse för sammanhanget.

  Illvilja är en spännande bladvändare som inte alls blir vad jag förväntade mig i början av läsningen. Här får vi en stor inblick i en uppväxt under Ku Klux Klan och hur farlig en person kan bli bara han inspireras av rätt (läs: fel) personer och har pengar och en stark åsikt. Jag tycker om Claudia som huvudperson för nutidsdelen för hon är stark när hon behöver och rädd när hon bör. Hon vågar ta chansen att hjälpa alla som drabbats, men är ändå inte (alltid) dumdristig och tar dumma beslut. Ibland gör hon såklart det också men det behövs för spänningen. Jag tycker också om antagonistens personlighet, för det finns inget svart-vitt med honom utan allt är liksom på en gråskala. Ibland tycker man synd om, ibland ogillar man honom oerhört men hans bakgrundsmedverkan håller obehaget och spänningen uppe.

  Språket är bra och känns väldigt genomarbetat. Även om det här äventyret är avslutat i slutet av boken, känns det öppet för fortsättning.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.