Åke Sandahl

Aldrig mer Sankt Petersburg

Åke Sandahl

Aldrig mer Sankt Petersburg

Carl leder familjens emigration från svälten i Finland till Tula, gevärens, pepparkakornas och samovarernas stad. Men han anar inte vad de ska mötas av: vargar,...

149.00 kr

43 i lager

Carl leder familjens emigration från svälten i Finland till Tula, gevärens, pepparkakornas och samovarernas stad. Men han anar inte vad de ska mötas av: vargar, byråkrater, tsarens gendarmer och hämnden själv som tagit mänsklig  gestalt. I Sankt Petersburg tänker han bygga det goda livet för sig och sin familj. Men då bryter revolutionen ut.
Folkmassan är bred och lång, den fortsätter rakt mot soldaterna. Kaptenen sätter sporrarna i sin häst, skrittar fram emot demonstranterna, drar sin sabel och höjer den i luften så att den blänker till i solen.
– Ska vi gå hem, säger Valja och drar Yrjö i armen. Nu har vi sett allt.
– Är du galen?
Valja växer upp med sina systrar i St Petersburg och sätts i svensk skola. Tillsammans med sin blivande man, Yrjö, upplever hon hur revolutionen tar sin början och Lenin anländer till Sankt Petersburg 1917.
Aldrig mer Sankt Petersburg ger perspektiv på emigrationen österut både för den som läser med historiskt intresse och den som fängslas av familjens öde.

Författare: Åke Sandahl


Pressmaterial omslagsbild: 9789178853946
Pressmaterial författarbild: 
Åke Sandahl

Författare: Åke Sandahl
ISBN: 9789178853946
Bandtyp:

Mjuka pärmar


Provläsning: Aldrig mer Sankt Petersburg
Antal sidor:

268

  • Order packas nästkommande vardag.
  • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
  • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

2 recensioner av Aldrig mer Sankt Petersburg

  1. A Aspenberg, författare

    Upplyftande och underhållande! Är det torftig taftologi att skriva så om en bra roman? Lyfta upp/Hålla under… ? Dock är romanen starkt dynamisk som tillvaron ofta är. Ändå lugnt och vackert berättande kring när den ryska industrialismens avigsidor börjar visa sig på allvar. Det tog sig mycket olika former och skapade många olika förutsättningar. Här kommer ett epos av rang, med inträffade händelser och personliga öden – på många plan – varvade med händelser som KAN ha inträffat, och troligen HAR inträffat i en eller annan tappning. Allt baserat på gedigen släktforskning. Det visste jag inte var möjligt. Men nu vet jag. Och en väldig massa annat om denna epok. Vore jag lagd åt det hållet skulle jag känna mig ödmjuk. Nu bara upplyft.

  2. Lotta Hoffback-Kaljo

    För mig, som vistats en del i de trakter där den utspelar sig, var den här boken extra intressant. Och mycket läsvärd oavsett om man är historieintresserad eller ej. En fantastisk släktsaga helt enkelt!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789178853946 Kategorier: , Taggar: