Ari Tryggvason

Kärlkramp : en berättelse baserad på verkliga händelser i framtiden

Ari Tryggvason

Kärlkramp : en berättelse baserad på verkliga händelser i framtiden

Skriv en recension
Theo och Alice lever ett vanligt familjeliv med två barn i en nära framtid där trygghet går före frihet. Ingen av dem har anledning att ifrågasätta rådande samhällsordning. Men när Theos bäste vän väljer att försvinna ställs allt på ända. Efter att polisen besöker Theo på jobbet får han sparken. Polisen söker även igenom Theos och Alices hem. Kan Alice lita på Theo? Vägen framåt är en mödosam resa för dem båda - fast på olika sätt.

189.00 kr

809 i lager

Theo fingrade på tingesten Agnes hade kommit med. Det här var en modell han aldrig sett förut. Den var mycket mindre. Propellern var avsliten, men den försökte ändå snurra på det lilla som var kvar. En liten kameralins stirrade honom i ögonen. Plötsligt förstod han vad de ovanliga svarta småfåglarna var som han inte hade sett tidigare. Han tittade ut i trädgården. Där var fullt av dem. När han äntligen förstod innebörden var hans omedelbara reaktion att ställa sig upp. Han sträckte ut handen för att ta tag i Agnes. De skulle rusa in och gömma sig. Ta sin packning och ge sig iväg så fort de djävulska otygen försvunnit. Men i nästa ögonblick insåg han att det var helt lönlöst. De hade redan upptäckt honom. De skulle inte försvinna …

Theo och Alice lever ett vanligt familjeliv med två barn i en nära framtid där trygghet går före frihet. Ingen av dem har anledning att ifrågasätta rådande samhällsordning. Men när Theos bäste vän väljer att försvinna ställs allt på ända. Efter att polisen besöker Theo på jobbet får han sparken. Polisen söker även igenom Theos och Alices hem. Kan Alice lita på Theo? Vägen framåt är en mödosam resa för dem båda – fast på olika sätt.

Ari Tryggvason är född i Uppsala men uppvuxen i Västervik. Han återvände till Uppsala efter gymnasiet och disputerade så småningom vid Uppsala universitet. Efter några år utomlands är han tillbaka vid Uppsala universitet och Institutionen för geovetenskaper. Utöver undervisning ägnar han sig åt forskning, bl.a. om vulkaners djupa innandömen. Vid sidan om författandet av vetenskapliga artiklar har skrivande med friare ramar alltid varit ett intresse.
Kärlkramp är hans debutroman.

 

Författare: Ari Tryggvason
ISBN: 9789180734738
Bandtyp:

Mjuka pärmar


Provläsning: Kärlkramp
Antal sidor:

290

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.387 kg

1 recension av Kärlkramp : en berättelse baserad på verkliga händelser i framtiden

 1. @fluortantensbokblogg

  En annorlunda bok om hur framtiden skulle kunna vara. Vi vet ju inte då det inte har varit ännu…
  Får lite divergent-vibbar och det är absolut inte dåligt! Bra miljöbeskrivningar. Storyn är intressant och spännande. Lite långsam för min smak men absolut läsvärd.
  En bok i feministiskt perspektiv enligt mig.

  Vår klimatkris nu 2024 skulle göra så att vi kanske måste leva som i boken 😱
  Verkligen inget jämlikt samhälle. Kvinnan har makten att göra precis som de vill.
  Det känns som om mannen var helt onödig.. Trots att jag är kvinna och borde vara nöjd med en sådan bok blir jag upprörd över att de behandlar män som kryp.

  Alice och Theo lever vanligt vardagsliv tillsammans med sina två flickor Agnes och Klara. Theo blir plötsligt anklagad och misstänkt att ha samröre med en terrorverksamhet. Han blir av med sitt jobb och samhället håller reda på honom bland annat genom drönare. Det är något inte Alice kan leva med. Så hon ser till att i Familjerätten få regler på hur Theo ska leva sitt liv. De ska leva som skilda men han har vissa dagar han har hand om barnen och maten hemma hos sin fd fru och barn. Så kan inte Theo leva och vill göra något åt det. Så han börjar planera i hemlighet.
  @fluortantensbokblogg

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.