Carl Karlström

Fjanten & snillena : Den magiska geniknölen

Carl Karlström

Fjanten & snillena : Den magiska geniknölen

Skriv en recension
Äntligen är sommarlovet över! Snillena har längtat tillbaka till Geniskolan hela sommaren. Synd bara att den stora odågan Fjanten ska börja i samma klass. Men han visar sig inte vara det enda problemet. Lärarna på Geniskolan kan nämligen ingenting.

169.00 kr

492 i lager

Äntligen är sommarlovet över! Snillena har längtat tillbaka till Geniskolan hela sommaren. Synd bara att den stora odågan Fjanten ska börja i samma klass. Men han visar sig inte vara det enda problemet. Lärarna på Geniskolan kan nämligen ingenting.

Efter en chockerande mattelektion får snillena nog – någonting måste göras! Kanske kan Fjanten hjälpa dem?

Fjanten och snillena upptäcker snart en obehaglig hemlighet som vänder upp och ner på hela stan i det lilla landet långt bort …

Författare: Carl Karlström

Mycket bra, tycker BTJ som ger boken högt betyg.

”[…] Det visar sig dessvärre att lärarna är helt odugliga. Deras mattelärare har exempelvis svårt att lägga ihop ett plus ett. Bröderna Einsteins släktingar är framstående forskare, ingenjörer och programmerare. Hur ska Ernst och Ernie kunna leva upp till det, om Geniskolan på ett mycket mystiskt sätt blivit så dålig? Vad är det som egentligen ägt rum i stan under sommaren? Den magiska geniknölen är Carl Karlströms debut och i den lyser skrivarglädjen igenom. Författarens förmåga att så initierat, levande och ironiskt skildra skolmiljön lämnar inget övrigt att önska. Huvudkaraktärerna beskrivs till en början stereotypiskt men tillåts att utvecklas och växa vilket öppnar upp för oväntade vänskapsförhållanden. Boken läses med behållning enskilt eller ännu bättre som högläsning för 9-åringarna och uppåt.”

Lektör Marie-Helene Klementsson, BTJ-häfte nr 15, 2023

Författare: Carl Karlström
ISBN: 9789180731980
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: Fjanten & snillena
Passar åldern: 9-12
Antal sidor:

179

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.334 kg

1 recension av Fjanten & snillena : Den magiska geniknölen

 1. Marias bokhylla

  Hela sommaren har snillena längtat tillbaka till Geniskolan och nu är det äntligen dags för skolåret att börja igen! Tyvärr ska också Fjanten börja i deras klass. Varför, kan man undra, eftersom han inte riktigt bryr sig om sin utbildning, men så kan det tydligen vara. Det är inte det enda problemet heller, för lärarna kan faktiskt ingenting alls och något måste göras. Det får snillena att kastas in i ett äventyr där de måste ta hjälp av varandra och av Fjanten för att klara av att rädda hela Geniskolan.

  Den magiska geniknölen är den första boken i serien om Fjanten & Snillena och här, mina damer och herrar, händer det grejer. Jag tycker om att det är en blandning av genier och andra som hjälps åt och jag uppskattar också bytet som är från vad som gäller som häftigt och viktigt i det här landet, det ger möjlighet till reflektion över hur det ligger till här. Dessutom är allt så draget till sin spets att det finns mycket att reflektera över, till exempel snillenas föräldrar och hur de beter sig.

  Persongalleriet är lagom stort för bokens längd och målgruppens ålder. Jag gillar Fjanten och jag gillar verkligen Berit, hon är fantastisk. Ibland kan det vara lite svårt att skilja på vissa av dem, men det rätar ut sig med tiden.

  Vissa gånger är det väldigt tydligt att det inte är jag som är målgruppen för något jag läser, och här är det tyvärr så. Det blir för mycket försök till att vara rolig för att jag ska fastna ordentligt, även om jag tycker att idén är jättebra och kan tänka mig att barn i min åttaårings ålder och uppåt kommer att tycka att den är tokrolig. Och det är ju faktiskt det som är det viktiga, att målgruppen gillar den, och det tror jag verkligen att de kommer att göra.

  Språket är alltså fullt av humor och underfundigheter men blir lite för mycket för mig. Men hittar den här boken rätt läsare, så är det garanterat mycket skratt och spänning utlovat.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789180731980 Kategorier: , Taggar: