Per Ekedorff

Oskar & Oscar

Per Ekedorff

Oskar & Oscar

Skriv en recension
Oskar är tolv och har nyss börjat vårterminen i sexan. Han lever ett rätt vanligt liv med kompisar, sport och läxor. Tills nu … Vad...

179.00 kr

451 i lager

Oskar är tolv och har nyss börjat vårterminen i sexan. Han lever ett rätt vanligt liv med kompisar, sport och läxor. Tills nu … Vad gömmer sig i asken han får av farbror Carl? Hur ska han klara av uppdraget och faran som kan vända upp och ned på Sveriges historia?

Följ med Oskar & Oscar på en kuslig och rolig resa genom tid och rum i Göteborg och den södra skärgården. Spännande läsning från 9 år och uppåt.

Per Ekedorff är polisinspektör och uppvuxen i Göteborg och på Styrsö.

Författare: Per Ekedorff

Författare: Per Ekedorff
ISBN: 9789180732208
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: Oskar & Oscar
Passar åldern: 9–12
Antal sidor:

256

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.428 kg

1 recension av Oskar & Oscar

 1. Marias bokhylla

  Oskar är 12 år och har ett vanligt liv fullt av aktiviteter och läxor tills han får en ask av farbror Carl. I den gömmer sig ett mynt, som kan prata. Det visar sig vara kung Oscar II och han behöver Oskars hjälp. Om inte han klarar av uppdraget, kan hela Sveriges historia ändras. Problemet är bara, kan Oskar verkligen hålla ordning på myntet? Och vem är det som smyger efter och ställer till med besvär hela tiden?

  Oskar & Oscar är Per Ekedorffs debutroman och riktar sig till bokslukaråldern (9–12-åringar) Spänning möter historia med en hel del humor. Särskilt roligt är det när Oscar II förfasas av alla nymodigheter som finns och påstår att det minsann var bättre på hans tid (1829–1907).

  Jag tycker om Oskar som huvudperson och jag gillar att det är han som barn som får vara i fokus och den som löser allting, även om han ibland ber om hjälp eller får det ändå av vuxna runt om honom. Det är en spännande historia med mycket fart och fläkt och jag tycker om att det inte bara är myntpersonen Oscar II som finns kvar från 1800-talet utan att det även finns andra övernaturliga krafter som inte alltid är de mest trevliga.

  Språket är bra och passar målgruppens ålder. Det är en bok för den som är van att läsa själv, då textstorleken är relativt liten. Men den passar också som högläsningsbok. Den består av 59 kapitel uppdelade på 255 sidor, så det är lagom långa kapitel. Boken innehåller inga illustrationer och det gör inte heller något, för det är så livligt beskrivet att jag ser framför mig vad som händer ändå.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789180732208 Kategorier: , Taggar: