Maria Ripenberg

Brandnäva

Maria Ripenberg

Brandnäva

Skriv en recension
Den grå virveln hotar att dra Elle med sig i djupet när som helst. Varför? Hon har massor av vänner, roar sig kungligt på nationerna,...

179.00 kr

619 i lager

Den grå virveln hotar att dra Elle med sig i djupet när som helst. Varför? Hon har massor av vänner, roar sig kungligt på nationerna, spetsar varje tenta och gör pappa, docenten, mäkta stolt och förväntansfull. Händelser från barndomen sänker dock ett mörker över livet som gör det allt svårare för henne att förstå vem hon är och vad hon vill.  I sökandet efter sina konturer möter hon vänskap, kärlek, svek och våld. Kan något växa när himlen sotsvartnat och solen störtat?

Brandnäva är en berörande och poetisk vuxenroman om en ung kvinnas utveckling och mognad i 1980-talets Uppsala.

Författare: Maria Ripenberg

Författare: Maria Ripenberg
ISBN: 9789180732499
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: Brandnäva
Antal sidor:

224

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.288 kg

4 recensioner av Brandnäva

 1. Helena Hansen

  Kan något växa när himlen sotsvartnat och solen störtat? Det är bara en av många frågor som författaren Maria Ripenberg utforskar i sin mycket, mycket starka och poetiska roman ”Brandnäva” som gavs ut nu i juli 2023, där läsaren får följa den unga kvinnan Elle som söker efter sina konturer. Vad innebär det egentligen att vara flicka, tonårstjej och ung kvinna? Vilka förväntningar och krav måste en leva upp till?
  Det är 1980-tal och Elle studerar franska på Uppsala universitet – och det med lysande resultat. Allt borde vara bra. Men händelser från barndomen sänker ett mörker över Elles liv, och det blir allt svårare för henne att förstå vem hon är och vad hon vill, samtidigt som hon måste navigera mellan vänskap, kärlek, svek och våld.
  ”Brandnäva” är en mycket välskriven roman som så, så många borde läsa!

 2. Lars

  Ibland stöter en på ett guldkorn i bokdjungeln. Detta är ett sådant!

 3. Anna Martinengo

  Igenkänning från studietidens Uppsala och från livet så som det kan vara. Underbart o svårt. En förunderlig resa. Missa inte denna poetiska roman!

 4. Lena Hallergård

  Hej Maria,
  tack för berörande och spännande läsning. Kunde inte sluta läsa!

  Jag kom också till Uppsala på 80-talet och har bott i stan sedan dess. Många kända miljöbeskrivning av studentlivet – igenkänning är kul.

  Sedan svärtan, huvudpersonens uppväxt och hur det påverkar henne, hur hon tacklar sina svårigheter och sedan slår ut i blom, som ett maskrosbarn trots att hon är sprungen ur en akademisk familj.

  Det ska bli spännande att höra hur boken tas emot, jag gillade den verkligen. Och vilket vackert språk!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.