Flyg i skymning – Första boken om Vanja

Flyg i skymning – Första boken om Vanja

Skriv en recension
Vad händer när barndomsvännen gifter sig med mannen du älskar, och du bär på en ­hemlighet som ingen vet? Flyg i skymning är relationsdramat om...

198.00 kr

266 i lager

Vad händer när barndomsvännen gifter sig med mannen du älskar, och du bär på en ­hemlighet som ingen vet? Flyg i skymning är relationsdramat om flera generationer i nutid. Berättelsen utforskar hemligheten i en släkt: det några vet men ingen pratar om. I denna roman är det oförlöst kärlek som påverkar hela klanen. Inte bara huvudpersonen Vanja och mannen hon fortfarande älskar, utan även guddottern Kerstin som lever i ett olyckligt äktenskap. Kerstin ber Vanja om råd, men hon kan inte hjälpa, då skulle ju allt komma fram

Så en dag händer det, den första brickan faller och Vanja väljer att agera. När sanningen visar sig krackelerar alla medberoende i släkten samtidigt. Och till ytan lyfter en hemlig kärlek.

Flyg i skymning är frigörelseromanen om Vanja Tidblom, kvinnan på 69 år som börjar stå för sina behov, säga vad hon vill och leva livet hon längtat efter länge. Det är en bok
om hopp, att bli fri från medberoende och hitta sig själv även på äldre dagar, att det aldrig är för sent att bli sitt bästa jag.

Denna debutroman har två startkapitel, så läsaren väljer väg in i boken. Efter läsning finns Vanjas Boksalong: personlig utvecklig med start
i Vanjas Värld. Bok & Boksalong: www.vanjasvarld.se

 

”Mycket bra!” tycker BTJ och ger boken högt betyg!

”En intressant och lyckad idé med Lena Genneruds roman Flyg i skymning är att den inleds med två versioner av första kapitlet, ett för att komma i stämning, ett där man kastas direkt in i handlingen. Fokus läggs omväxlande på de olika karaktärerna, dessutom kastas man fram och tillbaka i tiden. […] Oförblommerat och förbehållöst – fängslande feelgood-läsning om bortträngd kärlek, efterlängtad frigörelse och om att finna sig själv på ålders höst.”

Lektör Mia Mårtensson, BTJ-häfte 8:2022

 

Författare: Lena Gennerud
ISBN: 9789178856367
Bandtyp: Mjuka pärmar, 344 sidor
ProvläsningFlyg i skymning – Första boken om Vanja


Pressmaterial omslagsbild: 9789178856367
Pressmaterial författarbild:
 Lena Gennerud

ISBN: 9789178856367
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

5 recensioner av Flyg i skymning – Första boken om Vanja

 1. Britt Cannervall

  Jag upplevde en värme när jag läste boken. Kändes som att vi blev vänner Vanja och jag. Om det också berodde på att vi är jämnåriga må vara osagt.
  Boken är skriven med ett talande språk vilket gör den väldigt lättläst.

  Nu är jag nyfiken på vad som kommer att hända med Vanja framöver!

 2. Annette

  Vanja är en mycket speciell och stark kvinna som är fascinerande att lära känna. En välskriven bok med ett målande språk och många, stundtals riktigt dråpliga detaljer. Man sugs in i Vanjas värld!
  Jag blir glad när jag ser att detta endast är ”första boken om Vanja”. Väntar ivrigt på nästa!

 3. Sören

  Jag sträckläste boken och fångades av ditt mustiga språk och din förmåga att suga in läsaren i känslan. Det var minst lika intressant upplevelse som berättelsen i sig. Allt var inte så tydligt på förhand utan snirkliga tankar och olika känslor bar historien framåt. Vissa detaljer avslöjades längre fram än i sitt ursprungliga sammanhang vilket byggde historien starkare både bakåt och framåt ju mer man läste. Kattmannens mycket förståndiga och klarsynta iakttagelser tillsammans med en stark plott gav en helhetsupplevelse som man gärna vill se en fortsättning på. Den djupa botten i din story är att följa sitt hjärta och ta vara på livet medan man har det, vilket vi alla behöver påminna varandra om.

  Ser fram emot nästa bok!

 4. Cia Dowermyr

  Intressant & välskriven bladvändare!

  Den här debutromanen har två olika startkapitel och läsaren kan själv välja vägen in i boken! Finurligt och mycket annorlunda och det tyckte jag mycket om. Sen att huvudkaraktären är 60+ är också något som jag uppskattade!

  Berättelsen handlar om Vanja, en kvinna på 69 år som börjar stå upp för sig själv, hitta sig själv och leva livet som hon länge längtat efter!

  Boken är lättläst, välskriven och mycket intressant. Lagom långa kapitel men också uppdelade i korta stycken så det är lätt att bara fortsätta läsa. En bladvändare!

  Vill du läsa en annorlunda och intressant bok så läs den här! Ser fram emot att fortsätta följa Vanja i kommande böcker!

 5. Olof

  Berättelsen om Vanja lyckas engagera mig och få denna, lite hopklämda person, att komma till liv så att det känns som att jag är med i berättelsen. Språket är vackert, nästan poetiskt ibland och trots det lågmälda tonläget så inser jag att jag brinner för Vanja.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.