Birgitta Renström Linde

Maken till Olga – Om fasta band och brustna trådar

Birgitta Renström Linde

Maken till Olga – Om fasta band och brustna trådar

­– Så stod han bara där, berättade Olga. Hon hade aldrig sett mannen förut, ändå förstod hon i detta ögonblick att hon ville dela sitt...

179.00 kr

248 i lager

­– Så stod han bara där, berättade Olga. Hon hade aldrig sett mannen förut, ändå förstod hon i detta ögonblick att hon ville dela sitt liv med honom.

Händelsen är upprinnelsen till romanen Maken till Olga – Om fasta band och brustna trådar. Detta förälskelsens ögonblick inträffade år 1913 då den unge rallaren Johan från Trönö i Hälsingland stod utanför dörren till Olgas hem, en arbetarbostad i Skoghall i Värmland. Hon var 20 år och han var 24.

Vem var då Johan och vem var Olga? Hur var det möjligt att de två kunde mötas trots olikheter och avstånd? Vad förenade dem och vad höll dem samman? Vilka vad deras livsmål, hur blev deras liv och hur såg deras sammanhang ut?

Med avstamp i tidigare generationers svåra vedermödor, i en förändringens tid då den religiösa tron och de framväxande ideo­log­iska rörelserna präglade människors liv, får läsaren följa Olga och Johan och deras livsväg från barndomen och till varandra, från förälskelse till en kärlek som höll hela livet.

”Genom sin dokumentation av tidigare släktleds idoga strävan målar Birgitta Renström Linde fram livfulla och kärleksfulla porträtt av sina farföräldrar. Med sitt gedigna intresse för och stora kunnande om flydda tider blir författarens texter en länk till det förflutna och en guldgruva att ösa ur för alla som bättre vill förstå historiens påverkan på samtid och framtid.”
Kersti Westin, författare av historiska allåldersböcker ex. Göteborgs jubileumsbok och Barn i en stad vid havet: Göteborgs 400-åriga historia

”Vilken inspirationskälla för alla oss släktforskare! Att följa två familjers öden och äventyr i flera generationer och samtidigt få en inblick i samhällets utveckling från bondesamhälle till industrisamhälle. Vackert och omsorgsfullt beskrivs hur längtan, lycka, sorg och smärta avlöser varandra i dessa människors liv – och då inte minst i kvinnornas.”
Berit Sundgren Grinups, Bowencoach och tidigare universitetslektor i socialt arbete

Författare: Birgitta Renström Linde

Författare: Birgitta Renström Linde
ISBN: 9789180734172
Bandtyp:

Danskt band


Provläsning: Maken till Olga : Om fasta band och brustna trådar
Antal sidor:

384

  • Order packas nästkommande vardag.
  • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
  • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.476 kg

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Maken till Olga – Om fasta band och brustna trådar”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789180734172 Kategorier: , Tag:

Fler böcker av Birgitta Renström Linde

01 /
Arrow_pink
01 /
Arrow_pink