Katarina Lundholm

VÄRKET

Katarina Lundholm

VÄRKET

Skriv en recension
Vad händer när den gamla myndigheten Värket bestämmer sig för att lämna det trygga kontoret där alla har arbetsrum? Karriäristen Gertrud är där för att genomföra ändringen. Hon blir snabbt personalens gemensamma fiende. Det finns ingenstans att gömma sig i det nya kontoret. Bland saccosäckar och motionscyklar får vi glädje, ensamhet, genrep inför besök och frustration över att inte bli lyssnad på.

129.00 kr

17 i lager

Vad händer när den gamla anrika myndigheten Värket plötsligt bestämmer sig för att lämna det trygga kontoret där alla har eget arbetsrum? Myndigheten genomför en flytt till ett öppet kontor och moderniserar sitt arbete genom att arbeta papperslöst och aktivitetsbaserat.

Karriäristen Gertrud är anställd på Värket för att genomföra förändringen. Detta gör hon utan några som helst skrupler. Med sina vapendragare, Bill och Bull, blir hon snabbt personalens gemensamma fiende. Det finns ingenstans att gömma sig i det nya kontoret. Bland saccosäckar och motionscyklar får vi ta del av glädje, ensamhet, genrep inför besök och frustration över att inte bli lyssnad på.

Vi får följa den illusionslöse Bosse, som arbetat på Värket i många år, och hans kolleger. Hur påverkas Bosse, ängsliga Laila, stöddige Sebbe, ensamstående pappan Anders och pladdriga Pia av den stora förändringen? Alla har ett bagage med sig och vi får lära känna dem och följa deras omtumlande resa i den nya miljön.

”En lysande debut som väcker många känslor och stor igenkänning. Jag sträckläste denna fängslande och mycket välskrivna debutroman och längtar efter att läsa mer av denna författare.”
AGNETA NORRGÅRD, boktipsare känd från Go’kväll och P4 Västernorrland.


Pressmaterial omslagsbild: 9789178850563
Pressmaterial författarbild: 
Katarina Lundholm   

Författare: Katarina Lundholm
ISBN: 9789178850563
Bandtyp:

Mjuka pärmar


Antal sidor:

214

  • Order packas nästkommande vardag.
  • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
  • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

2 recensioner av VÄRKET

  1. Josefine Larsson

    Flera gånger kändes det som om jag var huvudpersonen, jag var liksom där på Värket, en av figurerna. Jag vill läsa mer om Bosse och de andra!

  2. @karinaskerinforfattare

    Jag har läst Värket av Katarina Lundholm, boken är utgiven av Visto förlag 2019. Myndigheten Värket ska byta ut alla kontorsrum mot ett öppet kontorslandskap. Värket ska dessutom moderniseras, effektiviseras och man ska börja jobba papperslöst. De här förändringarna uppskattas av långt ifrån alla och till en början finns både oro och irritation bland de anställda. På Värket jobbar Bosse, Anders, Jenny, Sebbe, Månstråle och många fler. Till en början kändes karaktärerna ganska bleka, men växte ju mer jag lärde känna dem. Värket är en trevlig bok med oväntade vändningar och oväntad vänskap som gjorde mig glad. Boktips!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.