Cecilia von Perglas

Systrar i krigets spår

Cecilia von Perglas

Systrar i krigets spår

Skriv en recension
Flyglarmssirenerna lät nu ihållande. Det kunde bara betyda en enda sak.  ”Herregud, det är på riktigt!” Ern skrek med skärrad röst. Agnes mage knöt sig. Käkarna spändes. Ögonen stirrade rakt fram utan att veta på vad. Så mindes hjärnan något som den grönögda kvinnan sagt och Agnes vaknade ur sitt paralyserade tillstånd.

189.00 kr

596 i lager

Flyglarmssirenerna lät nu ihållande. Det kunde bara betyda en enda sak. 
”Herregud, det är på riktigt!” Ern skrek med skärrad röst.
Agnes mage knöt sig. Käkarna spändes. Ögonen stirrade rakt fram utan att veta på vad. Så mindes hjärnan något som den grönögda kvinnan sagt och Agnes vaknade ur sitt paralyserade tillstånd.

Agnes flyr tillsammans med sin lilla dotter och sina systrar genom ett Tyskland i krig. För sina sista slantar köper de tågbiljetter som ska ta dem söderut. Men de hinner inte lämna perrongen innan bomberna rasar ner över Dresden under ödesnatten den trettonde februari. Efter en flykt som blivit både längre och svårare än hon någonsin har kunnat föreställa sig landar de till slut i Baden-Baden. Nu ska de äntligen få börja om.
Men krigsslutet blir inte enbart den lättnad de hoppats på. Fattigdom och svält lägrar i landet och Agnes försöker reda i de trassliga familjerelationerna. Räddningen blir ett hotell, en plats där Agnes hoppas att människor kan stanna upp och landa. Dottern Leonore växer upp i ett kärleksfullt hem, men som ändå präglas av sorg och oro. Skavet blir som tydligast när hon väljer att gå sin egen väg, en väg som hennes egen mor aldrig haft möjligheten att välja.

Systrar i krigets spår är en roman som bygger på en sann historia och utspelar sig både i Tyskland och Sverige. Agnes och Leonore är författarens släktingar. Nu för hon vidare deras historia om krig, flykt och evig kärlek genom allt.

Författare: Cecilia von Perglas

 

BTJ ger betyget bra

”[…] Det är en berättelse med systerskap och moderskap i centrum, även om romantiska relationer också får ta plats. […] men det är en lovande debut som kan vara inledningen på ett intressant författarskap.”

Lektör Anna Thurfjell, BTJ-häfte, 2024.

 

Vellingeposten skriver:

”Boken är mycket gripande och vi som aldrig har varit med om krig får en inblick i hur hårt det tyska folket fick lida både under och efter kriget. Cecilia von perglas har verkligen lyckats förmedla tankar och känslor som kvinnorna i boken kan ha haft.”

Vellinge Posten, 24 april 2024.

Författare: Cecilia von Perglas
ISBN: 9789180735506
Bandtyp:

Mjuka pärmar


Provläsning: Systrar i krigets spår
Antal sidor:

364

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.462 kg

3 recensioner av Systrar i krigets spår

 1. Jennifer Friman

  Innerlig. Vacker. Välskriven.

  Det här är en gripande bok. En vackert beskriven, fascinerande och stark berättelse med flera omsorgsfullt porträtterade, modiga kvinnor i centrum. Boken berör livets mörka och ljusa sidor, sorger och glädjeämnen. Krig. Och överlevnad.

  Boken släpper in dig i sitt inre och tar dig med på resan genom historien. Det här är en bok som berör på djupet.

 2. Charlotte Källander

  Nu har jag läst din fantastiska bok. Det var ett nöje och jag sträckläste sista delen för jag var helt uppslukad.
  Vilket liv dina släktingar levde och inte minst Agnes och Leonore. Otroligt vilken styrka som de båda visade, inte minst Agnes.

  Tack för att du skrev boken och lät mig ta del av både det fasansfulla och det Nu har jag läst din fantastiska bok. Det var ett nöje och jag sträckläste sista delen för jag var helt uppslukad.
  Vilket liv dina släktingar levde och inte minst Agnes och Leonore. Otroligt vilken styrka som de båda visade, inte minst Nu har jag läst din fantastiska bok. Det var ett nöje och jag sträckläste sista delen för jag var helt uppslukad.
  Vilket liv dina släktingar levde och inte minst Agnes och Leonore. Otroligt vilken styrka som de båda visade, inte minst Agnes.

  Tack för att du skrev boken och lät mig ta del av både det fasansfulla och det fina.

 3. Petra H

  Både skratt och tårar dröjer sig kvar efter att ha avslutat sista sidan och slagit ihop boken.
  Författaren bjuder på målande beskrivningar av den fruktansvärda ovissheten och rädslan som följer av krig men också om hoppfullhet i form av den djupa systerkärleken och målmedvetenheten som driver Ern och Agnes framåt på sin flykt.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789180735506 Kategorier: ,