Älskade unge

Älskade unge

Eva växer upp i Karlstad, i det nybyggda området Våxnäs. Det är sextiotal och hon lever sina första år i harmoni med mamma och pappa....

169.00 kr

182 i lager

Eva växer upp i Karlstad, i det nybyggda området Våxnäs. Det är sextiotal och hon lever sina första år i harmoni med mamma och pappa. Vad hon ännu inte kan förstå är det tungsinne som hennes mamma bär med sig och som blir en stor del av deras liv när Evas pappa går en för tidig död till mötes.

Eva lär sig skilja på sin riktiga mamma och den där andra mamman, den som kommer fram i väntade situationer eller helt oväntat.

Eva tar ett stort ansvar men är också en älskad unge, av sin familj och av mammans vänner. Men är skyddsnätet tillräckligt starkt och kan Eva stanna hos sin mamma?

Älskade unge är en roman som skildrar ett sextio- och sjuttio­tal för ett barn som växer upp utanför idealbilden av en kärnfamilj. Ett porträtt av en flicka som tidigt lär sig ta ansvar och stå på egna ben, men som också är omgiven av kärlek.

Älskade unge är Marie Morins tionde roman och är en fristående fortsättning på Emma och Pekka De kom från Tornedalen samt NU blir det bra.

Författare: Marie Morin
ISBN: 9789178856008
Bandtyp: Danskt band med 172 sidor
ProvläsningÄlskade unge
Passar åldern: Unga vuxna

ISBN: 9789178856008
  • Order packas nästkommande vardag.
  • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
  • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

1 recension av Älskade unge

  1. @karinaskerinforfattare

    Älskade unge är en läsvärd bok om Eva som växer upp med en mamma som inte alltid klarar sitt föräldraansvar. Depression och missbruk varvas med bra perioder, i de dåliga perioderna finns människor som tar sig an Eva. Författaren skildrar Evas liv, miljön och den tid det utspelar sig på ett trovärdigt sätt. Älskade unge är en bok som känns i hjärtat.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.