Sten Åke Johnsson

Opiumsmugglaren

Sten Åke Johnsson

Opiumsmugglaren

Farouk är en ung man som växer upp i en fattig by några mil från den större staden Lahore i Pakistan. Folket i byn lever...

169.00 kr

424 i lager

Farouk är en ung man som växer upp i en fattig by några mil från den större staden Lahore i Pakistan. Folket i byn lever till stor del på att odla opiumvallmo, där blommorna skördas på sin saft från de mogna frökapslarna som senare raffineras till opium och heroin. Inkomsterna ger byn en dräglig tillvaro och en hygglig levnadsstandard.

Två gånger om året lastas byns skörd av opiumkapslar på en hästdragen vagn, en last som avyttras till uppköpare i Lahore. Under en av resorna när Farouk och hans far har sålt byns opiumlast och är på väg hem blir de överfallna av stråtrövare som rånar dem på hela förtjänsten. Fadern blir skjuten. Fadern blir delvis invalidiserad av skottskadan, Farouk som är i tonåren får alltmer ta över faderns roll som familjens överhuvud.

Detta blir början på en lång karriär som smugglare av opium, där inkomsterna bland annat används för vapeninköp till Talibanerna som han sympatiserar med. Vid två tillfällen fängslas Farouk av amerikanska militärer: första gången lyckas han fly och med ny identitet fortsätta sina smugglingsresor, andra gången avtjänar han sitt straff i Afghanskt fängelse.

Händelsen med fadern förföljer Farouk hela livet och tanken på hämnd kan inte lämna honom …

Opiumsmugglaren är Sten Åke Johnssons debut, en spännings-roman om fattiga människors kamp för överlevnad och om Talibanernas kamp och övertygelse om att deras tolkning av Koranen är den enda rätta.

Författare: Sten Åke Johnsson


Pressmaterial omslagsbild: 9789178854257
Pressmaterial författarbild: 
Sten Åke Johnsson 

Författare: Sten Åke Johnsson
ISBN: 9789178854257
Bandtyp:

Mjuka pärmar


Provläsning: Opiumsmugglaren
Antal sidor:

320

  • Order packas nästkommande vardag.
  • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
  • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Opiumsmugglaren”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789178854257 Kategori: Taggar: