Erika Pragler

När livet vände, med ärr i själen …

Erika Pragler

När livet vände, med ärr i själen …

Skriv en recension
Jag kallar gärningsmannen för Drömprins för det var så jag såg honom, min framtida man och dröm. Han var dock aldrig någon prins och det jag var med om var aldrig en dröm. År av misshandel där hot och ofredande blev min vardag. En stark tro på hoppet kedjade mig fast, gav mig styrkan att kämpa och viljan att stanna. Våldet växte till en mardröm och relationen fick ett minst sagt dramatiskt slut.

169.00 kr

59 i lager

Jag kallar gärningsmannen för Drömprins för det var så jag såg honom från början, min framtida man och dröm. Han var dock aldrig någon prins och det jag var med om var aldrig en dröm.

År av misshandel, där hot och ofredande blev min vardag. En stark tro på ”hoppet” kedjade mig fast, gav mig styrkan att kämpa och viljan att stanna. Våldet växte till en mardröm och relationen fick ett minst sagt dramatiskt slut.

En sann historia om mina upplevelser i en mycket destruktiv relation, där något som kallas normaliseringsprocessen fick fotfäste. Vilket stöd och sätt att bearbeta livet med våld i nära relation har jag haft? Hur lyckades jag överleva och återfå känslan av livsglädje?

Med ärr i själen och kroniskt förstörd för resten av livet är inställningen nu Believe och fortsätta leva … men bättre!Provläsning
När livet vände, med ärr i själen …


Pressmaterial omslagsbild: 9789178850556
Pressmaterial författarbild: 
Erika Pragler

Författare: Erika Pragler
ISBN: 9789178850556
Bandtyp:

Hårda pärmar


Antal sidor:

124

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

11 recensioner av När livet vände, med ärr i själen …

 1. Petra Eklund

  Jag väljer att inte kommentera innehållet, det talar sitt tydliga språk. Jag väljer hellre att berömma författaren för en otroligt välskriven bok.
  Där hon skriver på ett helt fantastiskt sätt. Jag ville inte sluta läsa. Meningsuppbyggnaden, hur hon lägger upp texten och berättelsen är outstanding!
  Riktigt bra gjort!

 2. Jonas

  En bok även för män….
  Skrämmande verklighet att läsa om, läste från pärm till pärm. Teori och fakta som varvas med upplevelser bidrar till ökad förståelse för läsaren. Efter att ha förstört och brutit ner en människa så fatalt, blir det
  upprörande att läsa domen, är detta Sverige 2017?

 3. Martin

  Att vara man och läsa denna bok, får mig att känna förtvivlan.
  Kan man göra en kvinna så illa?
  En välskriven bok, väl värd att läsa, den berör, från 1:a till sista sidan.
  Intressant också att få kunskaper om våldet, som författaren väver in så bra mellan sin egna berättelse. Att läsa om domen mot slutet borde uppröra svenska folket!

 4. Ingrid

  Det är med en klump i magen, sorg i hjärtat och tårar jag slår ihop pärmarna.
  Ingen ska behöva uppleva, gå igenom något sånt här.
  En stark bok där författaren verkligen delar med sig av sina upplevelser och känslor. Annorlunda skriven då den har även innehåller en del fakta om våld.
  Gripande bok!!

 5. Linda

  Författaren skriver osminkat, detaljerat. Jag tycker om beskrivningen om de tidiga varningstecknen. Övertygad om att boken är till stor hjälp för många utsatta kvinnor som är i normaliseringsprocessen utan att förstå.
  Beskrivningen av ”hoppet” man som utsatt fastnar i, det blir en bekräftelse på att jag inte är ensam i det jag själv går igenom och har levt i. Fantastisk bok för utsatta kvinnor, närstående. Fantastisk författare!!!

 6. Erika Larsson Norlund

  Jag läste ut denna viktiga bok igår. En otäck bok som man önskar inte hade behövts skrivas. Författaren varvar sina upplevelser från att ha haft ett destruktivt förhållande ihop med fakta från forskning angående bland annat normaliseringsprocessen. Detta gör att utomstående som läser boken får en större förståelse för varför det gick så långt. Man kan bara känna en tacksamhet att författaren lyckades ta sig ur och resa sig igen. Boken visar verkligen vilken styrka denna kvinna har och vilken självupplevd kunskap hon idag har. Dessutom visar boken hur viktigt det är med stöd från nära och kära för att ta sig ur en sådan sak. Vilket verkligen inte är alla förunnat. En bok som jag tror kan komma till användning på många ställen.
  Tack @praglerz för att du delat med dig av dina upplevelser❤. .
  .
  #närlivetvändemedärrisjälen #närlivetvände #erikapragler #vistoförlag #boktips #bokrecension #mänsvåldmotkvinnor #våldinärarelationer #destruktivtförhållande #brott

 7. Instagramavsändare

  Vilken bok! Tack!
  Helt olik andra skildringar om Våld i nära relationer.
  Med viktiga och vetenskapliga begrepp, normaliseringsprocessen och dess dynamik.
  Hoppas att utsatta kvinnor och män i våldsamma, dysfunktionella relationer läser denna bok och därefter orkar göra en förändring.
  Tack Erika Pragler, Tack ❤️

 8. Instagram

  Har precis läst din oerhört gripande bok.
  Det är den bästa beskrivande jag läst om att leva i ett förhållande med misshandel jag läst.
  Tack Erika ❤️ För ditt mod och för en ärligt blottande bok om ett ämne som aldrig får glömmas.
  Stora styrkekramar

 9. Qunillas blogg

  Mycket läsvärd. Handlar om Erika som levt med en man som misshandlade henne. En man som drack tills dess att enbart aphjärnan fungerade. Alltså den del av hjärnan där det bara finns känslor utan vare sig logik eller förnuft. Livsfarliga personer när aggressiva känslor dominerar.

 10. Angelica

  Läst många böcker inom detta ämne. Men denna bok är den som gett mig mest, mest lik min egen verklighet.
  Utöver Erikas egna berättelse, får läsaren även med sig värdefulla kunskaper och de kopplingar hon gör mellan utsattheten och forskningen är väldigt bra och lätta att förstå. Tragiskt att den är sann, men grymt modigt av henne att dela med sig.
  Boken är informativ, uppbyggd på bra sätt, man vill bara läsa vidare….

 11. RoseMarie Jonasson

  Otroligt bra berättad. Kändes som att det var mig den handlade om. Det finns inte någon som kan förstå som inte upplevt o känt denna smärta både fysiskt och psykiskt. Tack för att jag fick höra din berättelse.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.