Gisela Nadasy

Det blev inget sommarlov

Gisela Nadasy

Det blev inget sommarlov

Skriv en recension
En charmig bladvändare som stannar kvar länge. Sextonåriga Ems perfekta värld rasar när hon orsakar en brand på skolavslutningen. Pappa blir galen och medan vännerna...

179.00 kr

537 i lager

En charmig bladvändare som stannar kvar länge.

Sextonåriga Ems perfekta värld rasar när hon orsakar en brand på skolavslutningen. Pappa blir galen och medan vännerna tror hon är i L.A. tvingar han henne att bo hos farmor och gå en skrivarkurs.
Istället för att skriva lär hon känna glassbilskillen Sten. Men vad döljer han? Och vad döljer farmor? Det blir en sommar Em aldrig glömmer.

Med Det blev inget sommarlov har manusförfattaren Gisela Nadasy lyckats med en charmig bladvändare som stannar kvar länge. Det här är hennes andra bok.

”[…] Detta är en varm och humoristisk berättelse om förälskelse, vänskap och hur viktigt det kan vara att ha kunskap om tidigare generationer i släkten.”

– Lektör Helene Ehriander BTJ-häfte 02:2023

Författare: Gisela Nadasy
ISBN: 9789178859023
Bandtyp: Mjuk pärmar, 179 sidor
Provläsning: Det blev inget sommarlov
Passar åldern: Unga vuxna


Pressmaterial omslagsbild: 9789178859023
Pressmaterial författarbild:
Gisela Nadasy (foto: Anneli Karlsson)

 

Författare: Gisela Nadasy
ISBN: 9789178859023
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

7 recensioner av Det blev inget sommarlov

 1. Linda Bryntesson

  Gav boken Det blev inget sommarlov till min dotter i julklapp. Hon började läsa boken på tåget hem från julfirandet i Värmland. Vi satt en bit från varandra på tåget och gång på gång hörde jag dotterns fniss och skratt när hon läste. Sen kom hon farande genom gången och tjoade ”Mamma, boken är sååå bra!” Hon läste sen ut den samma kväll!

 2. Leah

  Jag tyckte att den var jättebra inte alls långtråkig jag rekommenderar verkligen den här boken för alla. Det var den bästa svenska boken jag har läst på länge jag hoppas att alla får en chans att läsa den.

 3. Katarina Brandt

  En bok jag verkligen rekommenderar. Boken om tonårstjejen som tar ett stort kliv på vägen mot att bli vuxen. En härlig blandning av modernt och lite äldre språk. Fin sammanflätning av nutid och den parallella magiska berättelsetråden från sent 60- och tidigt 70-tal. Insiktsfulla människoskildringar, stor känsla för detaljer, humor och sorg.

 4. Anna

  I loved it and it makes an imprint. It’s a lovely story, and as I said it will stay with me as if the characters were real.

 5. Jessie

  Jag läser inte så mycket, men den här boken kunde jag inte lägga ner. Jag tyckte så mycket om Em, och om hennes farmor. Nu kan jag inte sluta tänka på dem.

 6. Cecilia Höye

  En fantastisk berättelse om nu- och då, och om hur känslor är desamma. Nu som då.
  Målande detaljer tar med läsaren till skärgårdens sommar, och Gävles julmarknad. Man kan nästan känna dofterna och höra ljuden.
  Så känner man så igen känslan av ledsamhet, ensamhet och sorg.
  Men mest av allt, känslan av kärlek.
  Olika sorters varm och äkta kärlek.
  Boken kommer finnas kvar länge, i mina tankar.

 7. Jenny

  Vilken fin relationsskildring! Både relationen mellan generationer och mellan förälder/barn. Men också om hur det är att vara ung, känna mycket, vara vilsen och när livet känns stort och svårhanterligt. Och om skillnaden mellan att vara ung nu och förr. Man sugs in i historien och vill inte lägga ifrån sig boken. Rekommenderas!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789178859023 Kategorier: ,