Gunilla Rombo

Kraftvärk

Gunilla Rombo

Kraftvärk

Denna bilderblädderbok är skriven till dig som är på väg mot - eller befinner dig i - den berömda väggen, utmattning. I texter, dikter, ordbilder, aforismer och teckningar synliggör författaren sådant som ofta bara känns och upplevs inom oss osynligt. Även om ämnet är svårt framställer hon det med glimten i ögat.

273.00 kr

1720 i lager

Denna bilderblädderbok är skriven till dig som är på väg mot eller befinner dig i den berömda väggen, utmattning. I texter, dikter, ordbilder, aforismer och teckningar synliggör författaren sådant som ofta bara känns och upplevs inom oss osynligt. Även om ämnet är svårt framställer hon det med glimten i ögat.

Boken kan också öka andras förståelse för hur det kan vara där inne i väggen. Både för de närstående och för de som inom omvårdnad och handläggning, på vårdmottagningar och myndigheter, arbetar med drabbade.

Ur förordet
Gunilla Rombo har många insikter vi kan spinna vidare på, hon vrider och vänder inte bara på utmattningen själv och på hur vi hanterar den, utan också på språket, på bokstäverna, på livet. Hon hämtar tillbaka språket till oss, gör bokstäverna levande och öppnar dörrar till en annan framtid.
Jonna Bornemark, professor i filosofi, Centrum för praktisk kunskap, Södertörns högskola

Andra läsarröster
En matnyttig bok, lättsmält framställd och rolig med sin humor.
Christhild Ritter, författare med egen erfarenhet av utmattning  

Fint och lätt språk trots svåra ämnen.
Anneli Meius, tandhygienist med egen erfarenhet av utmattning  

En initierad, välformulerad och illustrativ bild av resan i och ut ur ett utmatningstillstånd.
Michael Swedberg, fil. dr. i psykologi

Unikt språk och fantastiska illustrationer. Boken väcker den spontana visdomen i oss på ett varsamt sätt.
Lars-Erik Larsson, Utvecklingsledare & samordnare på Studieförbundet Vuxenskolan

Provläsning: Kraftvärk

Författare: Gunilla Rombo
ISBN: 9789178851751
Bandtyp:

Mjuka pärmar


Provläsning: Kraftvärk
Antal sidor:

396

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

3 recensioner av Kraftvärk

 1. Lars-Erik Larsson, SV

  Ett unikt språk och fantastiska illustrationer.
  Boken väcker den spontana visdomen i oss på ett varsamt sätt.

 2. Ur Modern Psykologi

  Ta hand om kraftverket

  Hela boken Kraftvärk (vilken lysande titel!) andas av klokskap och lekfullhet trots ett allvarligt ämne: utmattning. Arkitekten Gunilla Rombo drabbades 2012 och började formulera sina egna upplevelser för att bättre förstå vad som hände. Det resulterade i en vacker och ovanlig bok, en personlig mix av texter, poesi och bilder. Det är både allmänmänskligt och allmängiltigt.
  Hon leker med ord utifrån metaforen om en kraftverksdamm, med in- och ut flöden som måste regleras för att inte sina. Det gäller att behålla sin inre ork och kraft – annars värker det.
  Den bläddervänliga boken påminner lågmält alla oss ”presterare” att varje engagemang inte behöver göras med 110 procent. Tvärtom måste redskapet – du själv – också tas om hand. Att gå in i väggen kan till och med vara drömläget för renovering och nystart, menar författaren.
  Även för den som inte gått in i väggen ger boken inspiration, och en vilja att se om sin egen kraftverksdamm.

  Nr 5/2021

 3. Christhild ritter

  Kraftvärk är en fantastisk bok om att köra slut på sig själv och bli utbränd, om livet som utbränd och vägen vidare ut ur utbrändhet.
  Utifrån egna erfarenheter har Gunilla med humor, stor värme och åskådliga teckningar, okonventionella och originella bilder och ordbilder samt korta texter, dikter och metaforer skildrat hela processen.
  Det är en lättläst, klok och insiktsfull bok och det är med glädje och igenkännande man läser boken. Samtidigt som boken ger en mängd insikter och ahaupplevelser är den en hjälp att förstå processen, vad som händer i den och att hantera problematiken med utmattning/utbrändhet.
  Så vill jag ur hela mitt hjärta varmt rekommendera boken till alla som befinner sig i gränszonen, är på väg in i, befinner sig mitt i eller tagit sig ut ur kvarnen liksom till alla som har med utbrända människor att göra, privat eller i vårdsammanhang.
  Förord av Jonna Bornemark, professor i filosofi, Centrum för praktisk kunskap, Södertörns högskola.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.