Elin Lundberg

Håll om mig, släpp mig fri – om barns anknytning till föräldrar

Elin Lundberg

Håll om mig, släpp mig fri – om barns anknytning till föräldrar

Håll om mig, släpp mig fri är en bok för dig som vill ge barn en trygg uppväxt och en bra grund att stå på inför vuxenlivet. Med utgångspunkt från anknytningsforskningen beskriver författaren hur barn påverkas av nära relationer under barndomen. Barns behov av närhet och kärlek beskrivs ingående, och barns behov av utforskande och självständighet.

179.00 kr

1514 i lager

Håll om mig, släpp mig fri är en bok för dig som vill ge barn en trygg uppväxt och en bra grund att stå på inför vuxenlivet. Med utgångspunkt från anknytningsforskningen beskriver författaren hur barn påverkas av nära relationer under barndomen. Barns behov av närhet och kärlek beskrivs ingående, och barns behov av utforskande och självständighet. Många konkreta exempel visar hur du kan bemöta barn på ett lyhört sätt, och främja barnets trygghet. Här visas hur en trygg anknytning skapas, både i teori och praktik.

Håll om mig, släpp mig fri är en bok som berör, ger kunskap och skapar förändring i den viktigaste relationen du har relationen till ditt barn. Oavsett barnets ålder.

Innehåller 62 illustrationer av Sanna Borell och Lovisa Lesse.

”En väldigt pedagogisk bok som är lätt att följa med i och med många bra praktiska tips! Tycker det är jättebra och har landat i en viktig sak för mig själv: Istället för att bestämma mig för att ändra ett mönster hos mina barn som exempelvis mat eller klädsituationen, så ska jag faktiskt börja med just anknytningen: Att ge barnen kärlek så att vi får en bättre relation innan jag börjar kämpa för de fysiska situationerna såsom begränsat skärmtid, mindre glass, handtvättning efter toalettbesök osv. Det är ju här allt börjar!!! En mycket viktig slutsats som boken bidrog till hos mig. Väldigt bra upplägg och struktur, blandningen mellan teori och förklaringar med exempel. Tvåbarnsmamma 39 år

Elin Lundberg är leg psykoterapeut, socionom och familjeterapeut. Hennes grundutbildning inom pedagogik inspirerar henne att föra ut sitt budskap på ett enkelt och begripligt sätt. Hon håller sedan många år uppskattade föreläsningar om anknytning. Elin har lång erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och vuxna på ungdomsmottagning och med familjebehandling, och driver nu egen psykoterapimottagning. Hon bor i Uppsala med make, tre barn och hund. Tidigare utgivna böcker: Att vilja men inte kunna om sex som gör ont (Visto förlag 2016).Provläsning
: Håll om mig, släpp mig fri


Pressmaterial omslagsbild: 9789178851430
Pressmaterial författarbild:
Elin Lundberg   

 

Författare: Elin Lundberg
Illustratör: Sanna BorellLovisa Lesse
ISBN: 9789178851430
Bandtyp:

Mjuka pärmar


Antal sidor:

216

  • Order packas nästkommande vardag.
  • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
  • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

1 recension av Håll om mig, släpp mig fri – om barns anknytning till föräldrar

  1. Boktanten

    Om det viktiga samspelet mellan barn och vuxna.
    Boken är väldigt bra uppbyggd. Det är mycket fakta men den är väldigt enkel att ta till sig. I och med att faktan varvas med korta händelser ur verkligheten så upplever jag aldrig boken som tung. Tvärtom är den lättläst och med många aha-upplevelser. Alla fina illustrationer av Sanna Borell och Lovisa Lesse hjälper till att ytterligare lätta upp ett ämne som egentligen kan vara ganska tungt och jobbigt.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Fler böcker av Elin Lundberg

01 /
Arrow_pink
01 /
Arrow_pink