Mats Egfors

Kyrka och välfärdssamhälle

Mats Egfors

Kyrka och välfärdssamhälle

Det här är en inspirerande och angelägen bok med mycket fakta för den som är intresserad av kyrka, samhälle, diakoni, teologi och social ekonomi. Samtidigt utgör den ett viktigt bidrag till den generella debatten om religionens roll i offentligheten, med särskild inriktning på diakoni.

189.00 kr

28 i lager

I tvåtusen år har kyrkan valt att se verkligheten ur den utsatta människans situation.

Kristen tro har ständigt fått uttryckas i handling där nya vägar prövats. Ibland inom den lokala församlingens gemenskap, ibland genom kyrkans internationella arbete, uttryckt i ett samhällsengagemang eller i samarbete med andra aktörer som kommuner och regioner. Denna bok vill inspirera och ta fasta på att kyrkan är en resurs i samhällsbygget och har en motiverad funktion som förmedlare av tro, tillit och livsförståelse men också som en teologisk och kritisk röst i debatten.

Här får läsaren en fördjupad kunskap kring diakonins utveckling och samverkan med det omgivande samhället. En beskrivning ges av civilsamhällets och den nya offentlighetens framväxt. Möjliga konfliktområden blir belysta liksom frågeställningar kring teologisk styrning i relation till nutida marknadsideal. Begrepp som folkhem, folkkyrka, social ekonomi, kvalitet och mervärde förklaras men också hur en ökad diakonal medvetenhet kan manifesteras i kyrkans gudstjänstliv.

Det här är en inspirerande och angelägen bok med mycket fakta för den som är intresserad av kyrka, samhälle, diakoni, teologi och social ekonomi. Samtidigt utgör den ett viktigt bidrag till den generella debatten om religionens roll i offentligheten, med särskild inriktning på diakoni.

 

MATS EGFORS är präst och författare, född och delvis uppvuxen i Kongo där hans föräldrar var missionsarbetare. Vid flera tillfällen har han återvänt till Afrika och bl.a. bedrivit akademiska fältstudier i Kongo Brazzaville med fokus inom områden som religionsdialog och synkretism. Mats Egfors har varit verksam som doktorand vid Göteborgs och Åbo Universitet och tjänstgjort som lärare i samfundsvetenskap vid Göteborgs Universitet.

Mats Egfors har tjänstgjort vid Foyer International Protestant i Bryssel, utbildat blivande präster i liturgi och homiletik i Lund och under ett par decennier varit verksam som kyrkoherde och prost i ett av Malmös mest socialt utsatta områden. 1995 dekorerades han av Röda Korset för sina insatser i samband med kriget på Balkan. Mats Egfors har tidigare varit styrelseledamot vid Skåne Stadsmission samt Noaks Ark Skåne och är idag styrelseledamot i stiftelsen Garissa som stödjer barn och ungdomar i östra Kenya.

2020 utkom Mats Egfors med Kallelsens Barn, en biografisk bok som behandlar svensk mission i Kongo och Kina under 1900-talet och några människors kallelse att skapa en bättre värld under en ytterst dramatisk period i världshistorien.

Författare: Mats Egfors
ISBN: 9789180730631
Bandtyp:

Mjuka pärmar


Provläsning: Kyrka och välfärdssamhälle
Antal sidor:

208

  • Order packas nästkommande vardag.
  • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
  • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.27 kg

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Kyrka och välfärdssamhälle”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.