Jenny Grand

Kallbadhusets gömda skatter

Jenny Grand

Kallbadhusets gömda skatter

Skriv en recension
Leo från Göteborg måste tillbringa hela sommarlovet hos mormor och morfar i Ljungskile. Visst är det fint och så, men han känner inte någon. Inte...

149.00 kr

26 i lager

Leo från Göteborg måste tillbringa hela sommarlovet hos mormor och morfar i Ljungskile. Visst är det fint och så, men han känner inte någon. Inte blir det bättre av att ett gäng elaka killar ger sig på honom på badbryggan, inför allas ögon.

Som från ingenstans kommer Ellie. Ellie som är tuff men snäll och inte rädd för någonting. Hon räddar Leo, och från den stunden är de oskiljaktiga.     Ett plötsligt och våldsamt åskoväder tvingar Ellie och Leo att söka skydd under Kallbadhuset. Djupt ner i sanden hittar de en flaskpost. Riktigt gammal är den, äldre än andra världskriget.

I hemlighet, och med förhoppning om att hitta en dyrbar skatt, tar de med sig den. Men jakten på skatten leder dem ut på ett spännande och stundtals livsfarligt äventyr, via Silverfallet och Muntras grotta, och till slut har de ingen aning om vad de egentligen letar efter. När de slutligen tvingas berätta om flaskposten kommer gamla sanningar upp till ytan. Sanningar som inte bara får stor uppmärksamhet, utan också förändrar livet för en ensam gammal man. Och de hittar en skatt till slut, men inte på det sätt de hade tänkt sig.

En äventyrsberättelse om vänskap  i vått och torrt. Och om att känna sig ensam och  rädd ibland, men att trots det våga tro på sig själv. 

Av författaren till Vattenfyllda gruvans hemlighet och Övergivna öns hemlighet.

Författare: Jenny Grand

Författare: Jenny Grand
ISBN: 9789180734844
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: Kallbadhusets gömda skatter
Passar åldern: 9-12
Antal sidor:

146

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.280 kg

1 recension av Kallbadhusets gömda skatter

 1. Marias bokhylla

  Leos föräldrar jobbar hela sommaren, vilket betyder att han inte får vara i Göteborg under sommarlovet utan måste tillbringa det hos mormor och morfar i Ljungskile. Visst har han varit där innan, men han känner ingen. Det kommer bli det tråkigaste lovet någonsin. Tror han tills ett gäng elaka killar ger sig på honom på badbryggan och den enda som kommer till hans undsättning är Ellie. Från den stunden är de oskiljaktiga och när de hittar en gammal flaskpost under Kallbadhuset, blir det också en sommar full av äventyr och mystik.

  Kallbadhusets gömda skatter är en äventyrsberättelse för bokslukaråldern, av Jenny Grand. Det är en spännande historia som tar Ellie och Leo tillbaka i Ljungskiles historia och det tycker jag verkligen om. Men det som verkligen sätter sig hos mig och stannar kvar, är hur stark Ellie är och hur mycket hon står upp för det som är rätt och vågar säga ifrån när det är fel. Jag gillar också hur vänskapen mellan Leo och Ellie utvecklas genom boken och även hur de elaka killarna får plats och får chans att utvecklas. Även om inte alla andra gör det.

  Något jag också tycker om är att det här inte är spänning för att det är övernaturliga krafter involverade, även om det också kan vara spännande, utan här är det spänning på grund av det oväntade, och äventyret i sig. Att få återvända i historien och lära sig av de äldre personerna som bor i Ljungskile.

  Språket är bra och passar väl till målgruppens ålder. Bokens 146 sidor är uppdelade på 26 kapitel och texten är lite större än den vanligen är i böcker för vuxna. Jag hade slukat den här i samma ålder och uppskattade den även som vuxen. Så den här boken skulle definitivt fungera fint som högläsningsbok ända från lågstadiet och upp till mellanstadiets slut. Och det finns bra saker att prata om tack vare den här boken, både när det kommer till lokalhistoria, äventyr men också vänskap och rätten att få vara den man är och med den man vill. Och att det är okej att vara rädd.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789180734844 Kategorier: , Taggar: