En lägenhet full av stjärnor

En lägenhet full av stjärnor

Skriv en recension
När Alvas granne flyttar ut ur deras lägenhetshus börjar mystiska saker hända. Samma dag som Alva ska gå på jullov träffar hon en märklig flicka...

159.00 kr

308 i lager

När Alvas granne flyttar ut ur deras lägenhetshus börjar mystiska saker hända.

Samma dag som Alva ska gå på jullov träffar hon en märklig flicka i källaren. Och när Alva nyfiket sneglar in genom grannens fönster blir frågorna fler och fler. Hon kan svära på att det var en riktig stjärnhimmel hon såg bakom persiennerna. Men det är väl knappast möjligt. Eller?

Snart kommer Alva och hennes familj dras in i ett äventyr bortom storstadsmyller och människoliv. I skogarnas djupa mörker utkämpar sagolika varelser en kamp mot varandra, och Alvas önskan om att få vara med om något magiskt går från dröm till skrämmande och livsfarlig verklighet.

Författare: Jessica Sjöblom
ISBN: 9789178857906
Bandtyp: Hårda pärmar, 232 sidor
Provläsning: En lägenhet full av stjärnor
Passar åldern: 9–12 år


Pressmaterial omslagsbild: 9789178857906
Pressmaterial författarbild:
Jessica Sjöblom (foto: Collage Foto)  

 

ISBN: 9789178857906
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

12 recensioner av En lägenhet full av stjärnor

 1. Jennica

  Efter första meningen förstod jag att denna bok skulle vara något utöver de vanliga. Boken öppnar upp och bjuder in till en helt sagolik värld, vi sveps med i en magisk berättelse som bara blir mer spännande ju fler sidor som slukas.
  Den är otroligt välskriven men framförallt öppnar denna upp en fantasi värld för både barn och vuxna som får en att se på naturen, skogen och varandra på ett helt nytt magiskt sätt.
  Alla borde läsa denna bok!

 2. Marie

  Jag tyckte så mycket om denna bok! Nej, jag älskade den! Hoppas någon inom tv plockar upp denna historia och gör den till julkalender.

 3. Henrik L

  Vilken pangsaga! Den kändes som sagorna när jag var liten, varm och fin. Den var härlig att läsa för barnen. En riktig högläsningsbok tycker hela familjen. Funkar garanterat för åldrarna 4- 47 år. 🙂 Fem av fem möjliga!

 4. Johan

  En alldeles underbar saga!
  Man kastas in i en fantasivärld som får en att uppskatta godhet, magi och äventyr! Riktigt bra med oväntade vändningar och spänning för både vuxna och barn!

 5. Anna E

  Den här gillade jag! Jättemycket!

 6. Sussie

  En härlig sagovärld som mer känns som böckerna när jag var liten (är 40 plus). Den slog an något i mig från barndomen. Det är en underbar bok för vuxna som fortfarande älskar sagor. Känslan av att allt kan hända även oss vanliga.

 7. Wilhelm

  En fantastisk bok! Trollet Stick är min favorit!
  Hoppas på en uppföljare.

 8. Veronica Johansson

  Vilken drömvärld! Mina barn (6 och 8 år) fyller sina lekar i skogen i jakt på "väggen" och tomtar. Kan en bok ge mer än så? När den fortsätter leva i barnens fantasi utanför lässtunden? Själv kunde jag knappt vänta tills kvällens lässtund när jag äntligen skulle få följa med på äventyr och glömma verkligheten.
  Som vuxen måste jag även få tillägga att det är en fröjd att få läsa en barnbok med ett så rikt språk.

 9. Sophia Wadskog

  Vi, vuxen och två tonåringar, tyckte mycket om boken. En sagoberättelse där man lever sig in i äventyren som Alva och hennes familj får vara med om. Kapitlen är korta och lättlästa men har ändå flyt. En toppenbok att drömma sig bort i. Läs den! är uppmaningen från tonåringarna.

 10. Marias bokhylla

  Alvas granne flyttar, och Alva hoppas mycket på att det ska komma någon rolig för henne, någon mer i hennes ålder. Så börjar konstiga saker hända och hon träffar en märklig flicka i källaren. Någon hon inte sett innan. Kan det vara så att någon har flyttat in, fastän de inte vet om det? Och när hon går i trapphuset luktar det annorlunda, som skog. Dessutom kan hon svära på att hon ser en stjärnhimmel i lägenhetens tak en dag när persiennerna är uppdragna. Mamma och pappa säger att det fortfarande står tomt, men Alva vet att det inte är så. Snart dras hon och föräldrarna in i ett äventyr rakt in i skogen bland tomtar och troll.

  I En lägenhet full av stjärnor får vi möta Alva och hennes familj. Hon har två väldigt kärleksfulla föräldrar och de pratar med varandra om saker, respekterar varandra och har kul tillsammans. Det gillar jag. Jag insåg medan jag läste att de flesta böcker för den här åldern verkar på något sätt ha ett trasigt hem, speciellt i fantasygenren. Det är ofta så huvudpersonen finner sin styrka. Här är det tvärtom. Det är familjen och kärleken som är Alvas styrka.

  Persongalleriet är relativt stort men det är lätt att hålla isär karaktärerna. Min stora favorit är trollen Stick, som får stå för det här trasiga familjelivet istället. Han har väldigt mycket att ge, trots det och det gör så ont att se hur rädd han är att bli bortkastad när han inte mer har något att tillföra. Jag tycker också mycket om de relationer som finns, alla karaktärer emellen. Alla har sin plats i berättelsen och passar in.

  Språket är bra och passar både genre och målgruppens ålder, 9–12-åringar, väldigt bra. Men den här boken har potential att passa även mycket äldre läsare än så. Den har känslan av en klassisk saga i sitt tema och skulle passa väldigt bra som tv-program eller film.

 11. @tant_edna

  Alva bor med sina föräldrar i ett lägenhetshus. Det är ett lugnt och tryggt område, men när en av deras grannar flyttar ut börjar det hända mystiska saker i huset. Trots att alla säger att ingen flyttat in i den tomma lägenheten är Alva säker på att någon bor där. Snart dras Alva och hennes familj in ett hisnande sagolikt äventyr långt bortom stadens gränser.

  Jag var lite skeptisk när jag skulle börja läsa den, men ack så fel jag hade. Wow vilken underbar bok! Jessica Sjöblom lyckas verkligen få in allt; spänning, mystik, vacker natur, nordisk mytologi, väsen och äventyr. Det här är verkligen en fullträff i fantasy för de yngre åldrarna, en bok som verkligen väcker läslust! När jag väl kommit in i boken kunde jag inte lägga den ifrån mig!

  Språket är lättläst och fängslande. Den är välskriven och det händer någonting nytt hela tiden. Texten är detaljerad, målande och det är en ren njutning att läsa. Jag ser verkligen den fantastiska världen, skogen och dess väsen, framför mig. Känner lukterna.

  Jag tror att det här är en bok som många barn skulle uppskatta att ta del av, antingen genom att läsa själva men kanske ännu mer som högläsningsbok. Det finns så mycket att diskutera och reflektera om under tiden man läser. Det är en varm berättelse med mycket humor invävt. Även om den utspelar sig i juletid så är boken skrivet på ett sådant sätt att den kan läsas vilken tid på året som helst (vissa vill man ju helst läsa vid jul men den här passar hela året om), men jag tror att den skulle kunna göra sig riktigt bra som julkalender!

 12. Nina Hansson

  Detta är författarens debutbok. Den här boken var riktigt mysig och lagom spännande tycker jag. Jag hade älskat den här berättelsen som barn. Boken påminner mig om filmen med tomtar och troll, som jag gillade att se när jag var liten, och även julkalendern Trolltider, som var en favorit. Boken har en lagom stor text för åldern. Gillar man sagor om tomtar och troll ska man absolut läsa denna fina bok. Boken är full av kärlek, spänning och magi. Jag gillade också att Alvas mamma och pappa var involverade i Alvas äventyr. Jag tycker om hur karaktärerna är gestaltade och jag föll speciellt för det lilla skogstrollet Stick samt den lilla kaninen Kapris. Jag gillar också hur författaren beskriver miljön i berättelsen. Vi lämnades med en liten cliffhanger så det kanske kommer en fortsättning. Jag hade verkligen velat läsa mer om Alva och hennes tomtevänner. Boken får ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.