Maria Landgren

Alge Bras mystiska slott

Maria Landgren

Alge Bras mystiska slott

Skriv en recension
Ola och Hampus är bröder och att följa med morfar Matte på äventyr är det bästa de vet. Det brukar alltid vara spännande, men även lite kusligt. De vet att de måste vara kluriga och kunna samarbeta för att lösa utmaningarna de möter på vägen. Inne i Alge Bras mystiska slott kommer barnen stöta på problem, som att ta sig över en sjö full av lava och ut genom ett krympande rum. Med logiskt tänkande och matematikens hjälp måste de klara det ena problemet efter det andra. Men är de smarta nog att ta sig igenom alla utmaningar de ställs inför?

149.00 kr

592 i lager

”Är du rädd Ola?” nästan viskade Hampus.
”Neej … eller joo, kanske lite”, svarade Ola.
”Kan vi inte bara vänta här utanför på att morfar kommer tillbaka?”
”Och missa hela äventyret menar du? Aldrig!”

Ola och Hampus är bröder och att följa med morfar Matte på äventyr är det bästa de vet. Det brukar alltid vara spännande, men även lite kusligt. De vet att de måste vara kluriga och kunna samarbeta för att lösa utmaningarna de möter på vägen.

Inne i Alge Bras mystiska slott kommer barnen stöta på problem, som att ta sig över en sjö full av lava och ut genom ett krympande rum.

Med logiskt tänkande och matematikens hjälp måste de klara det ena problemet efter det andra. Men är de smarta nog att ta sig igenom alla utmaningar de ställs inför?

Författare: Maria Landgren

Författare: Maria Landgren
ISBN: 9789180735995
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: Alge Bras mystiska slott
Passar åldern: 9-12
Antal sidor:

111

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.270 kg

1 recension av Alge Bras mystiska slott

 1. Marias bokhylla

  Hampus och Ola är bröder och tillsammans med sin morfar Matte går de på äventyr i Alge Bras mystiska slott. Ett slott där de måste ta hjälp av logiskt tänkande och matematik för att klara sig över problem och hinder, som krympande rum och en sjö av lava. Det är läskigt, men det är spännande, precis som äventyren med morfar brukar vara. Frågan är bara om de är tillräckligt smarta.

  Alge Bras mystiska slott är ett spännande äventyr för målgruppen 9–12-åringar där man som läsare/lyssnare får vara delaktig i handlingen genom att hjälpa Ola och Hampus att lösa de matematiska problemen som finns. Det är tydligt att författaren Maria Landgren är van att pedagogiskt förklara matematiken och göra det spännande och jag gillar sättet som hon gör det på. Jag tycker också om att svaren finns, med bra förklaringar, samtidigt som det också finns fler övningar att sätta tänderna i om man har fått blodad tand på talföljder eller andra problem.

  Jag tycker om att barnen får vara i fokus och att det är de som löser problemen, med morfars hjälp. Han finns där som en lugn och trygg kraft och hjälper dem vidare om de behöver eller påminner dem om vad de redan har lärt sig, precis som en bra pedagog.

  Språket är bra och passar väl till målgruppens ålder. Jag ser framför mig hur den kan användas på ett bra sätt i undervisningen på mellanstadiet, antingen för alla eller för de som behöver mer utmaning. Och det är också ett bra sätt att visa på att man kan använda matematik på annat sätt än i klassrumssammanhang, även om man kanske kan hoppas på att inga av oss behöver gå på äventyr i ett slott med lavasjöar för att göra det. Det här är ett fint sätt att kunna möta kärleken hos två ibland ganska olika personer – den som älskar att läsa och den som älskar matematiska problem. Och varför skulle inte den som tycker om matematik behöva ett äventyr som är specialanpassat för just henom? Det är en riktigt bra idé.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.