Teres Wramell

Äppelön

Teres Wramell

Äppelön

Skriv en recension
Följ med på ett magiskt spännande äventyr. Nanna sträckte över burken. När jag tog emot den pirrade det till i handen och en längtan fyllde...

169.00 kr

628 i lager

Följ med på ett magiskt spännande äventyr.

Nanna sträckte över burken. När jag tog emot den pirrade det till i handen och en längtan fyllde mitt bröst. 
”Var rädd om den. Och håll den stängd”, sa hon.
Det är sommarlov, tropiskt hett och alldeles trist. Pappa och hans nya tjej Petra har fått en bebis och vill inte gå ut i värmen. Kompisen Linnea är inte hemma och mamma är upptagen med sina konstprojekt. Men när Nora hittar en kantstött burk i en kuriosabutik börjar spännande saker att hända.
Var kommer burken ifrån? Vad är det den försöker berätta för henne? Och vem är egentligen flickan som visar sig i spegelytan på burkens botten? Kanske borde Nora inte ha öppnat burken …
Följ med på ett magiskt spännande äventyr där önskningar ekar genom tiderna!
Författare: Teres Wramell
Författare: Teres Wramell
ISBN: 9789178859542
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: Äppelön
Passar åldern: 9–12
Antal sidor:

226

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.380 kg

4 recensioner av Äppelön

 1. Lektör Fanny Dahlin

  ”[…] Med ett enkelt och mer berättande än gestaltande språk har författaren
  Teres Wramell skrivit en mysryslig bok för slukaråldern.” BTJ Häfte 02:2023

 2. Bokdjungeln

  Årets första ungdomsbok gör mig inte besviken. Den innehåller lite av allt som jag tänker att de flesta i målgruppen uppskattar. Vänskap, flirt, småsyskon, idrott, föräldrar och massa spänning.
  Boken är välskriven men språket är anpassad för att passa kidsen. Det händer något tillräckligt ofta för att läsaren inte ska vilja lägga ifrån sig den.
  Jag tycker absolut att den är läsvärd och lagom spännande och läskig.

 3. Marias bokhylla

  Sommarlov. En vanlig tråkig dag där pappa och hans nya tjej har fått en bäbis och inte vill gå ut i värmen, kompisen är inte hemma och mamma är också upptagen. Så Nora går till en liten kuriosabutik för att kika runt. Där hittar hon en liten kantstött burk som tydligen inte får öppnas. Vilket såklart innebär att Nora öppnar burken. Först verkar det inte vara något speciellt med den, men snart börjar hon höra saker, känna lukter och se scener utspela sig på burkens botten. Dessutom börjar hon känna sig sjuk och ingenting verkar fungera. Inte ens att spela innebandy är hon bra på längre. Hon måste lösa mysteriet med vad burken vill, annars är frågan om hon någonsin kommer att bli som förut igen.

  Det här är en spännande bok med mycket övernaturliga inslag, men som framför allt handlar om att hitta styrka, mod och om äkta vänskap. Nora känner sig lite utanför i många sammanhang i den här boken. I den nya familjekonstellationen hos pappa känner hon sig mest i vägen. När inte innebandyn fungerar känner hon sig undanknuffad där. Och mamma verkar inte heller bry sig supermycket. Turligt nog har hon kompisen Linnea, nya kompisen Hannes och kusinen Saga. Sådana som litar på henne när hon talar om vad det är som måste göras och varför de måste åka iväg till Äppelön för att ställa allt till rätta.

  Jag tycker om att det är barnen som får vara i fokus och jag tycker också om att Nora får ha alla vanliga problem vid sidan av det här övernaturliga och magiska. Hon får känna sig utanför, ensam, ledsen men också stark och påhittig, lite småkär och sådär som man generellt är i den åldern.

  Språket är bra och drivs framåt av att det hela tiden händer saker. Är det inte i äventyret med burken är det i det vardagliga livet. För man kan ju faktiskt inte släppa allt annat som händer bara för att man råkar hitta en magisk burk. Språket är också välanpassat för målgruppens ålder. Jag är väldigt förtjust i omslaget, som är sådär mysrysligt och härligt obehagligt.

 4. Tant_Ednas_Boktok

  Allt förändras i Noras liv när hon hittar en kantstött burk i en kuriosabutik. Affärsföreståndarinnan förklarar att flera köpt burken innan, men att alla varit snabba att lämna tillbaka den. Snart märker Nora att det är något speciellt med burken, något magiskt, och funderar själv på att lämna tillbaka den då den verkar föra otur med sig. Men hon behåller den, kan inte släppa taget om den, det är som att den kallar på henne och verkar behöva hennes hjälp med något. Snart inser hon vad hon måste göra för att bryta burkens förtrollning, frågan är bara om hon kommer att lyckas…

  Det första jag fastnade för med den här boken är den otroligt snygga framsidan. Visst är den fantastisk?! Den drar ögonen till sig och gör att man bara måste plocka upp boken och kika i den. Och det visar sig att även handlingen lockar för läsning.

  “Äppelön” innehåller en spännande blandning av mystik, vänskap, flirt, sport och relationer, något jag tänker att den tilltänkta målgruppen uppskattar. Boken är välskriven med ett språk anpassat för åldern; målande, lättläst men ändå tillräckligt fylligt för att driva berättelsen framåt på ett bra sätt.

  Det händer en hel del i boken och ibland undrar jag om det kanske är lite väl mycket inpackat, men författaren lyckas ändå knyta ihop det mesta allt på ett snyggt sätt. Mysteriet tätnar desto mer ledtrådar om det förflutna Nora får genom burken, och läsaren bjuds även på några oväntade vändningar. Tyvärr känner jag att det på slutet kanske går lite väl snabbt och bitvis blir lite för tilltagna vändningar och förklaringar. Men, trots det tycker jag att det helt klart är en läsvärd bok och jag är säker på att många barn och ungdomar uppskattar den mycket! Författaren är helt klart något på spåren, och jag är säker på att vi kommer att få se en hel del böcker av henne i framtiden!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789178859542 Kategorier: , , , Taggar: