Bakom skottsäkert glas

Bakom skottsäkert glas

Skriv en recension
Linda gjorde abort på en amerikansk klinik bakom skottsäkert glas – läs hennes fängslande berättelse som vänder ut och in på den högaktuella abort­rättsfrågan.  ...

169.00 kr

755 i lager

Linda gjorde abort på en amerikansk klinik bakom skottsäkert glas – läs hennes fängslande berättelse som vänder ut och in på den högaktuella abort­rättsfrågan.

 

Det är svårt att förändra samhället. Ordet abort är tabubelagt och det är många kvinnor som inte vill dela med sig av sina erfarenheter. Men om vi inte pratar om aborter öppet utan döljer det och använder andra ord när vi pratar om aborter, hur ska förändring någonsin kunna ske?

Linda inser att hon är gravid. Beskedet kommer oväntat, men är välkomnat. Planeringen börjar. Lindas man söker nytt jobb, de måste möblera om i vardagen nu Juni ska ju bli storasyster! Men så kommer samtalet. Läkaren har hittat något avvikande, något som kan vara en variation men som också kan vara farligt. De vet inte säkert än. Ingen vet hur livet kommer se ut.

Nu står Linda inför ett val som hon aldrig trodde att hon skulle behöva göra. Ett högst privat och känslomässigt val som dessutom kantas av kulturella påtryckningar, geografiskt anknutna regler, hot och hat. Ett val som knappast är över ens när beslutet har fattats.

Bakom skottsäkert glas är en personlig berättelse som vänder ut och in på abort­rättsfrågan i USA och världen i stort.

Författare: Linda Rönn
ISBN: 9789178857920
Bandtyp: Hårda pärmar, 160 sidor
ProvläsningBakom skottsäkert glas


Pressmaterial omslagsbild: 9789178857920
Pressmaterial författarbild: 
Linda Rönn (Fotograf: James Arterberry)

ISBN: 9789178857920
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

2 recensioner av Bakom skottsäkert glas

 1. Bokfrun

  Linda bor i USA där man kan ha väldigt starka åsikter om abort. 

  Abortkliniker har beväpnade vakter utanför och personalen inne sitter bakom skottsäkert glas. 
  Vi lever i en hård värld men i Sverige är vi mer skonade när det kommer till abortfrågor. 
  På Lindas olika tester hon gör under graviditeten visar det sig att det finns en avvikelse, en kromosom avvikelse. Det är ett tufft beslut att ta men de väljer abort. 
  Men inte bara beslutet och aborten är tungt, utan även att berätta för de runtomkring med tanke på alla dessa starka känslor. 
  Det här var en nyttig och intressant bok att läsa! 

 2. Evelina Forsberg

  Linda blir gravid med sitt andra barn. Men en dag får hon ett samtal som krossar drömmen. Läkaren har hittat något avvikande med fostret. Juni som skulle bli storasyster. Kommer hon inte få bli det nu? Dessutom bor Linda i USA där abort är tabubelagt och en skam. En förändring måste ske snarast. Bebisen i Lindas mage visar sig ha en kromosomavvikelse med bland annat eventuellt hjärtfel som ett bekymmer. Att kvinnor måste kunna få bestämma över sin egen kropp är otroligt viktigt och det ska ingen annan komma och bestämma över. En intressant bok som även tar upp fakta och statistik om aborter bland annat

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.