Ylva OscarssonPeter Oscarsson

På spaning i det historiska England

Ylva OscarssonPeter Oscarsson

På spaning i det historiska England

Vi tar med dig på en resa genom historien i England där vi har mött färgstarka personligheter, fängslande levnadsöden och vackra byggnader. Du kan läsa...

169.00 kr

785 i lager

Vi tar med dig på en resa genom historien i England där vi har mött färgstarka personligheter, fängslande levnadsöden och vackra byggnader. Du kan läsa om hertiginnan Georgiana Cavendish som bröt mot konventionerna och engagerade sig politiskt under 1700-talet, om den sorgsna Arbella Stuart som kunde ha blivit drottning i början av 1600-talet men vars öde blev att svälta sig till döds på Towern samt om tusenkonstnären William Morris som satte sin prägel på heminredning, konst och litteratur under 1800-talet och som blev en av Storbritanniens mest radikala agitatorer.

Förhoppningsvis ger boken dig inspiration  till att själv utforska de brittiska öarna och därför  redogör vi också kort om våra egna erfarenheter  av att resa runt i England.

Du får en inblick i hur livet och släktled har haft sin gång på de engelska stora godsen men får även titta in hos tjänstefolket i de nedre regionerna. Vi ger dig också glimtar från olika historiska platser i England där vi besökt privatskolor, mäktiga katedraler samt särartade konstnärshem och museer. 

Vi som skrivit boken är två entusiastiska anglofiler med stort intresse för kultur och historia. Hittills har vi gjort fem långa rundresor i England och ett femtontal besök i London.

 

Författare: Ylva och Peter Oscarsson


Pressmaterial omslagsbild: 9789178854318
Pressmaterial författarbild: 
Ylva Oscarsson och Peter Oscarsson

Författare: Ylva Oscarsson & Peter Oscarsson
ISBN: 9789178854318
Bandtyp:

Mjuka pärmar


Provläsning: På spaning i det historiska England
Antal sidor:

408

  • Order packas nästkommande vardag.
  • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
  • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

1 recension av På spaning i det historiska England

  1. Marias bokhylla

    En väldigt välgenomarbetad bok om 44 olika egendomar i England och deras historia, tillsammans med historien om de familjer som bott där. Allt blandas med fotografier och illustrationer.

    (hela recensionen på bloggen)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.