Darwins resa genom Sverige Del 1

Darwins resa genom Sverige Del 1

Detta är en bok om svensk historia med spännande livsöden och gammal folktro. Boken kan även ses som en resehandbok till många sevärda platser i...

189.00 kr

104 i lager

Detta är en bok om svensk historia med spännande livsöden och gammal folktro. Boken kan även ses som en resehandbok till många sevärda platser i Sveriges avlånga land. Hur kunde det vara att för länge sedan leva som piga eller dräng i Sverige? Hur uppfattade allmogen sin tillvaro och hur förklarade man allt det som var svårt att förstå? Det här är några av de frågor som författaren på ett lättsamt sätt försöker närma sig.

Bo Rudolfsson har tagit med sig sin hund Darwin på en spännande och dramatisk resa genom Sveriges alla 25 landskap. Olika människoöden har letats fram från en historisk verklighet, men även från gamla tiders folktro. Läsaren kommer upptäcka att ofta blandas historisk verklighet med allmogens vilja att med fantasins hjälp göra en bra berättelse ännu bättre.

Det är med allmogens ögon författaren har skrivit bokens 65 berättelser. Läsaren får även stifta bekantskap med några annorlunda människoöden, som kanske kan väcka tankar om den hårfina gränsen mellan att en människa anses vara tokig eller rent av ett geni.

 ***

Bo Rudolfsson har arbetat som lärare inom grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Det var i Gävle och Ockelbo han i 38 år undervisade, bland annat i historia och religionskunskap.
Dagen då pensionärslivet gjorde entré gavs möjlighet att förverkliga drömmen om att skriva böcker om sådant som intresserat och legat honom varmt om hjärtat hela livet.

Författare: Bo Rudolfsson
ISBN: 9789178855841
Bandtyp: Mjuka pärmar (danskt band), 240 sidor
Provläsning: Darwins resa genom Sverige

ISBN: 9789178855841
  • Order packas nästkommande vardag.
  • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
  • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Darwins resa genom Sverige Del 1”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.