Gunilla Löf

Vintermiraklet i Åre

Gunilla Löf

Vintermiraklet i Åre

Skriv en recension
Rasmus är motvilligt nyinflyttad i Åre. Alla hans vänner är kvar i Göteborg och här känner han ingen förutom sina föräldrar. Efter jullovet ska han börja på ny skola och allt kommer att bli annorlunda. Men redan första dagen i Åre händer något som vänder upp och ner på allt. Var har Rasmus egentligen hamnat någonstans?

149.00 kr

495 i lager

Han fastnade med blicken vid ett av fotografierna, föreställande en familj framför ett hotell i byn. Det var det hotellet som fortfarande låg vid torget. På bilden stod en man, en kvinna och två flickor. Den ena flickan såg ut att vara i Rasmus ålder och den andra yngre. Han läste texten under bilden: Familjen Layher framför sitt hotell 23 december 1920.

Vad skumt, tänkte Rasmus, det var ju idag, fast för exakt 100 år sedan. Han tyckte att det var något bekant över den äldsta flickan. Bilden var svartvit, precis som alla bilder på det lilla museet. Han lutade sig närmare. Det är ju helt omöjligt, men jag är säker på att jag har sett henne förut, tänkte Rasmus.

Rasmus är motvilligt nyinflyttad i Åre. Alla hans vänner är kvar i Göteborg och här känner han ingen förutom sina föräldrar. Efter jullovet ska han börja på ny skola och allt kommer att bli annorlunda.

Men redan första dagen i Åre händer något som vänder upp och ner på allt. Var har Rasmus egentligen hamnat någonstans?

Författare: Gunilla Löf

Författare: Gunilla Löf
ISBN: 9789180733281
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: Vintermiraklet i Åre
Passar åldern: 9-12
Antal sidor:

88

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.209 kg

3 recensioner av Vintermiraklet i Åre

 1. Karin Härjegård

  Vintermiraklet I Åre är en spännande och vackert skriven bok. Jag uppskattar särskilt att vi får glänta på dörren till Åres intressanta historia.

 2. @karinaskerinforfattare

  Jag har läst Vintermiraklet i Åre av Gunilla Löf, boken är utgiven av Visto förlag 2023. Det är dagen före julafton och Rasmus har precis flyttat till Åre med sina föräldrar. Medan föräldrarna packar upp så tar sig Rasmus ut på byn och ser sig omkring, på ett museum fastnar Rasmus framför ett foto som föreställer en familj. ”Familjen Layher framför sitt hotell 23 december 1920” står det på fotot, som är taget på dagen för hundra år sedan, skumt tänker Rasmus. Det är något annat skumt med fotot, Rasmus är helt säker på att han har träffat en av flickorna på bilden tidigare … Vintermiraklet i Åre är en mysig, spännande och lättläst bok om övernaturlighet för ålderskategorin 9–12 år. Boken är kort, bara ca 90 sidor och jag tror därför att många som tycker att det är lite motigt att läsa böcker skulle uppskatta den här boken. Det är fina miljöbeskrivningar och för mig som aldrig har varit i Åre kändes det fint att få besöka skidorten genom boken.

 3. Linda

  Spänning och mystik i en härlig berättelse. Vi hade lite svårt att komma in i den men det släppte en bit in och sedan satt vi fast och ville bara läsa vidare för att veta slutet. Målande miljöbeskrivningar och härliga personporträtt. Vi gillade den och hade gärna läst mer.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789180733281 Kategorier: , Taggar: