Kukkamariia Valtola Sjöberg

Legenden om Stjärnvalvets folk : Sagas bok

Kukkamariia Valtola Sjöberg

Legenden om Stjärnvalvets folk : Sagas bok

Skriv en recension
Kan ondskan vara annat än genomond? Kan ondskan bära med sig kärlek? Isma började spektaklet som inledde spelet om hennes och om världens öde. ”Är...

179.00 kr

438 i lager

Kan ondskan vara annat än genomond? Kan ondskan bära med sig kärlek?

Isma började spektaklet som inledde spelet om hennes och om världens öde.
”Är du den utvalda?”
Hon satt alldeles tyst en stund och svarade sen så starkt och bestämt som hon kunde.
”Nej.”

Samma natt som Thor föds, arvingen till Gorms tron, föds också hövdingadottern Saga i en liten by långt därifrån. De kommer till världen med vargen som skyddsdjur – för evigt bundna till varandra trots att de lever så olika liv. Hennes öde är att rasera hans ätts herravälde, hans öde är att döda henne.

26 år senare träffas de för första gången, men ingen av dem vet vem den andre är. Saga bär en hel värld av magi och krafter inom sig som är en fara både för henne och omgivningen. När Saga hamnar i onåd efter en våldsam midsommarnatt tvingas hon följa med Thor till huvudstaden, den grymme härskaren Gorms stad. Vägen dit kantas av magiska varelser, hotfulla bestar och omvälvande passion.

Plötsligt är Saga inte säker på någonting längre. Kan ondskan vara annat än genomond? Kan ondskan bära med sig kärlek?

Författare: Kukkamariia Valtola Sjöberg
ISBN: 9789178859948
Bandtyp: Mjukapärmar, 338 sidor
Provläsning: Legenden om Stjärnvalvets folk


 

 

Författare: Kukkamariia Valtola Sjöberg
ISBN: 9789178859948
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

4 recensioner av Legenden om Stjärnvalvets folk : Sagas bok

 1. Talvikki Canin

  Boken är skriven i en jätteintressant stil med ett poetiskt språk. Jag tyckte det var så bra med starka kvinnliga karaktärer och jag hade svårt att läsa slutet på grund av att det var så spännande! Jag kommer att läsa om boken en gång till.

 2. Nina D

  En bok som är svår att lägga ifrån sig. Den innehåller spänning, romantik, övernaturliga krafter, en kamp om makt och starka personligheter i en värld som upplevs som magiskt men ändå under en tidsperiod som kan ha funnits.
  Jag längtar efter en uppföljare!

 3. Marja K

  Fantastiskt fin bok, både språket och innehållet tilltalade mig.

 4. Marias bokhylla

  3,5/5

  Arvingen till Gorms tron, Tor, föds samma natt som hövdingadottern Saga. De har båda samma skyddsdjur och deras öden är sammanknutna. Hon ska rasera herreväldet som hans ätt har haft medan han ska döda henne. I alla fall är det så det sägs fram tills att de träffar varandra.

  Det här är, antar jag, första delen i Legenden om stjärnvalvets folk, och här får vi lära känna både Saga och Tor från födseln, till när de träffas och hur de går vidare därifrån. Hur de går från att vara svurna fiender sedan födseln utan att veta vem den andra är, till att de har lärt känna varandra och hur de ska göra för att inte alla andra ska inse vem Saga är.

  Det är en välskriven fantasy med ett gediget arbete. Den utspelar sig i en enklare värld utan särskilt mycket teknik men istället med en hel del magi och övernaturliga inslag. Jag tycker om sammankopplingen mellan Saga och Tor och jag tycker också om hur de reagerar på varandra och hur deras karaktärer utvecklas med tiden. Kanske framförallt hur Tor utvecklas från att vara en person som är ganska svartvit till att gå mer i gråskala. Och jag tycker om hur Saga utvecklas till att bli mer säker och stark i sig själv, även om hon är väldigt snäll igenom boken.

  Slutet är en cliffhanger, men det är också tydligt att den här delen av äventyret är färdig så jag tycker inte att det gör något på det sättet. Det är öppet för en fortsättning och den verkar bli väldigt spännande.

  Språket är bra och passar väldigt bra till genre och tema.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Fler böcker av Kukkamariia Valtola Sjöberg

01 /
Arrow_pink
01 /
Arrow_pink