Marcus Eklund

Pojken med ärren

Marcus Eklund

Pojken med ärren

Robert arbetar som pedagog på en förskola. I hans grupp går femårige Ahmed. En förtrolig relation växer fram mellan dem båda. När pojken berättar att han blir slagen av sin mamma beslutar sig Robert för att agera något som ska visa sig vara förenat med allvarliga risker. Snart står det klart att de övergrepp som Ahmed utsätts för bara är toppen på ett enormt isberg.

169.00 kr

27 i lager

Kroppen spänns instinktivt. Pojken vet vad som väntar, är bekant med det onda. Han kniper ihop ögonen när den brännande hettan från den första dövande snärten landar på skinkan. Spärrar upp ögonen, drar djupt efter andan och spänner sig allt han förmår för att stålsätta sig inför smärtan från nästa vinande rapp. Med knuten näve gnuggar han sina svidande ögon. Viskar, lågt, så att modern inte ska höra: ”Du lovade att hjälpa mig. Var är du?”

Robert arbetar som pedagog på en förskola. I hans grupp går femårige Ahmed. En förtrolig relation växer fram mellan dem båda, och när pojken berättar att han blir slagen av sin mamma beslutar sig Robert för att agera – något som ska visa sig vara förenat med allvarliga risker.

Snart står det klart att de övergrepp som Ahmed utsätts för bara är toppen på ett enormt isberg. Under ytan döljer sig en mörk historia, präglad av saknad, längtan, sorg, skam – och grov brottslighet.


Pressmaterial omslagsbild: 9789178851201
Pressmaterial författarbild: 
Marcus Eklund   

Författare: Marcus Eklund
ISBN: 9789178851201
Bandtyp:

Mjuka pärmar


Antal sidor:

328

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

7 recensioner av Pojken med ärren

 1. Ronja

  hjärtskärande , snyftade mej igenom vissa avsnitt

 2. Sommer

  Spännande berättelse med stark samtidskänsla

 3. Åsa Olsson

  Mycket bra och fängslande bok, lätt läst.

 4. Lolo

  En bok bok med hög grad av realism i form av empati, ondska och spänning.

 5. Stina

  En mycket välskriven och spännande bok.

 6. Louise

  Jag rekommenderar alla att läsa den här boken, med betoning på ALLA. Detta är nämligen boken för dig som har barn, arbetar med barn och/eller har barn i din omgivning på något sätt – kanske i huset där du bor eller bland familj, vänner och bekanta. Det är alarmerande hög tid att Ahmed, lilla hjärtat och alla andra barn som lever med samma sorts helveten i hemmet får upprättelse och rätt att växa upp med trygga, vuxna förebilder. Läs ”Pojken med ärren” med spänning, ilska och driv. Kanske är du nästa person som gör skillnad för någon som är utsatt i din omgivning.

 7. @karinaskerinforfattare

  […] "Pojken med ärren tar upp flera viktiga ämnen och är välskriven. Jag hade trott att boken skulle handla mer om Ahmed, förskola och socialtjänst, nu finns en del sidospår som känns onödiga. Pojken med ärren är en spännande historia med ett oväntat slut. "

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.